Новини
13ВЕР
Зірки УПЛ: Сергій Борзенко

31-однолітній капітан

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Захисника «Вереса» характеризує експерт Олександр Сопко:

Характеристика. 31-однолітній центрбек «Вереса» пройшов у нашому професійному футболі на рівні клубів усі стадії — від нижчих дивізіонів до УПЛ. За цей час — а йдеться про півтора десятиліття — він зарекомендував себе гравцем, який не має захмарних природних даних і досягає свого за рахунок самовіддачі плюс… перебування у «комфортній» команді.

«Плюси» в грі. Дії на «другому поверсі», причому в комплексі: Сергій добре стрибає, не боїться стиків і вміє забивати головою. Він дуже самовідданий футболіст і чіпкий оборонець: таких форварди особливо не люблять — якщо Борзенко причепиться до свого візаві, то докладе всіх зусиль, аби не відпускати його. Також слід згадати той факт, що захисник «Вереса» дуже ефективний у силових єдиноборствах.

«Мінуси» в грі. Стартова швидкість (яка, проте, частенько компенсується дистанційною). Має труднощі у протистоянні з невисокими та швидкими нападниками. Не завжди «читає» наміри суперника.

Перспективи. Вище я вже сказав: футболісти типу Борзенка залежні від «своєї» команди й тренера, котрий довіряє. Раніше йому не завжди щастило в цьому плані, а сьогодні Сергій переживає розквіт кар’єри. Тому, вважаю, він повинен цінувати те, що має, й усвідомлювати: за умови правильного ставлення до справи його очікують кілька сезонів на хорошому рівні.