Новини
23КВІ
Огляд матчів 20-го туру Чемпіонату U-19

Щойно «Шахтар» скоротив відставання від «Динамо» до трьох очок (у минулому турі він виграв, кияни програли «Вересу»), як на підмогу столичній команді прийшла «Зоря»

У матчі звітного туру луганці взяли гору над гірниками у феєричному двобої, знову «відпустили» динамівців у відрив, та й собі турнірне становище покращили — тепер вони п’яті. У свою чергу луганцям дуже допомогла «Сталь», яка феєрично загальмувала «Маріуполь».

«ВОРСКЛА» — «АРСЕНАЛ» — 3:1 (протокол матчу)

Шостий матч поспіль не програють полтавчани, при цьому це лише друга їхня перемога. Півзахисник Максим Товстий ще до перерви оформив дубль, у другому таймі йому допоміг Іван Мамросенко. Гол престижу гостям дозволили забити під завісу матчу.

«ДИНАМО» — «ОЛІМПІК» — 2:0 (протокол матчу)

За словами наставника киян Ігоря Костюка, його хлопці протягом матчу робили все правильно, але тільки на підходах до чужого штрафного. Далі — не йшов або пас, або удар. Тим не менш, наприкінці першого тайму Олег Лига відкрив рахунок, а в доданий час Вадим Мащенко, що вийшов на заміну, подвоїв рахунок. Звертає на себе увагу коректність команд: жодної жовтої картки.

«СТАЛЬ» — «МАРІУПОЛЬ» — 5:4 (протокол матчу)

Приазовці розпочали спритніше, вже на 4-й хвилині повівши у рахунку. Та цього дня буквально в ударі був форвард «сталеварів» Владислав Вакула: його покер із голом Краснопольського до 55-ї хвилини висвітили на табло цифри 5:1. Та потім господарі зупинилися, й забивали лише маріупольці (двічі Байдал та Мурза). На більше не вистачило навіть компенсованих хвилин.

«ЗОРЯ» — «ШАХТАР» — 4:3 (протокол матчу)

На два голи менше, але також завзято й результативно з’ясували стосунки й ці суперники. Тут також в рахунку повели приїжджі футболісти, та ще й у два м’ячі, однак ще в першому таймі луганці забили тричі. А згодом і ще раз, на що гірники відповіли лише одного разу, вдруге в матчі з пенальті відзначився Юрій Мате.

«КАРПАТИ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 2:2 (протокол матчу)

А ось у цьому випадку сталося навпаки: господарі потужно розпочали, виграли перший тайм 2:0, та й по перерві продовжили забивати. Ось тільки Роман Оприск забив у свої ворота. Другий гол олександрійці спромоглися забити самі.

«ЗІРКА» — «ВЕРЕС» — 0:3 (протокол матчу)

Геройства кропивницької команди (перемога над «Арсеналом» та нічия з «Чорноморцем») закінчилися, й домашній матч «Вересу» вона програла. Дублем відзначився Віталій Дахновський (вже 7 голів у чемпіонаті), розпочав же розгром Андрій Вичіжанін ще на 5-й хвилині.

«СКАЛА» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 1:2 (протокол матчу)

П’ять матчів поспіль не перемагали «моряки» в юніорській першості, аж тут раптом здолали міцну «Скалу», та ще й на її землі. Нарешті прокинувся Плохотнюк, та на його гол господарі відповіли влучним пострілом свого нападника Василя Герега. Три ж очка одеситам приніс захисник Грабован, і з цим «Скала» вже нічого не вдіяла.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)