Новини
16КВІ
Огляд матчів 27-го туру чемпіонату України U-21

Напередодні «дорослого» класико калібру УПЛ за традицією і згідно календаря з’ясували стосунки й молодіжні команди «Динамо» й «Шахтаря»

Цей матч також завершився із рахунком 1:0, але на користь гірників. З-поміж інших матчів відзначимо першу поразку «Чорноморця» на другому етапі змагань, причому здолала одеситів остання команда чемпіонату — «Зірка».

«МАРІУПОЛЬ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 3:1 (протокол матчу)

Обидві команди (плюс «Карпати») перед цим туром мали по 44 очка й разом претендували на третю позицію. Гості «задекларували» свої наміри, відкривши рахунок вже на 12-й хвилині. Утім, невдовзі приазовці також відповіли влучним пенальті (цікаво, що обидва 11-метрові реалізували орендовані у «Шахтаря» півзахисники Зінкевич та Арендарук). У другому ж таймі, після вилучення олександрійця Гаврушка «Маріуполь» дотиснув суперника ще двома влучними ударами.

«ШАХТАР» — «ДИНАМО» — 1:0 (протокол матчу)

Перед битвою кожен із суперників підсилився відразу кількома досвідченими гравцями: Гречишкін з Танковським вийшли в основі гірників, за динамівців — Корзун та поки що таємничий для широкого загалу Самбрано. На заміну у киян з’явився ще й Хльобас, та не додав влучності їхнім атакам. Натомість захист не вслідкував за Артемом Дудіком, котрий заробив для гірників три очка й дозволив наздогнати динамівців у таблиці!

«ОЛІМПІК» — «ВЕРЕС» — 3:1 (протокол матчу)

І в цьому двобої спочатку вирвалися вперед заїжджі футболісти, та невдовзі сталася прикрість у вигляді автоголу їхнього воротаря Дмитра Фастова. Майже відразу олімпійці збільшили перевагу, а по перерві, дочекавшись вилучення суперника, ще й збільшили рахунок.

«КАРПАТИ» — «ВОРСКЛА» — 2:0 (протокол матчу)

Львів’яни, до яких підкралися «Маріуполь» з «Олександрією», тепер не мають права на помилку. Черговий матч вони виграли гідно, вже на 4-й хвилині Бусько відправив гостей у нокдаун. Невдовзі ситуація погіршилася вилученням полтавця Остапенка й призначеним пенальті. Однак Кортес пробачив «Ворсклу», пульнувши повз ворота. За земляка поквитався інший колумбієць — Бедоя на 60-й встановив остаточний рахунок.

«ЗІРКА» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 1:0 (протокол матчу)

Після свого зимового призначення старший тренер моряків Андрій Ущаповський програвав лише раз («Ворсклі» — 1:4), і ось друга невдача. Півзахисник Кирило Дришлюк, котрий користується довірою Романа Монарьова у першій команді «Зірки», приніс перемогу й молодіжній.

«СТАЛЬ» — «ЗОРЯ» — 0:0 (протокол матчу)

Продовжує нервувати свого тренера та вболівальників молодіжка «Зорі». Перемоги змінюються поразками, зараз ось нічия із невдахою першості. Якого, до речі, луганці випереджають в таблиці другої шістки на 24 (!) очка. Підопічні Володимира Микитина впевнено лідирують у своєму секстеті, можливо, звідси й не належне налаштування на перемоги.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)