Новини
02КВІ
Огляд матчів 25-го туру чемпіонату України U-21

Напрочуд гостинними виявилися господарі в цьому турі молодіжної першості…

У чотирьох із шести поєдинків вони дали змогу гостям виграти, а ще одного разу поділилися з ними очками. Лише заключний шостий матч склався на користь «Карпат», при тому, що перемагати довелося сам «Шахтар».

«ВОРСКЛА» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:1 (протокол матчу)

Для полтавчан цей матч перетворився в суцільне розчарування. У разі перемоги вони б круто обходили у таблиці саме олександрійців, та в домашньому матчі не спромоглися навіть на нічию. До того ж автором вирішального голу став свій захисник — 18-річний Вадим Червак. Відзначимо й протистояння гравців «Шахтаря» Юрія Глущука й Олексія Зінкевича, котрих донецький клуб віддав в оренди відповідно полтавцям та олександрійцям.

«ЗІРКА» — «ВЕРЕС» — 1:3 (протокол матчу)

А ось молодіжка рівненського клубу своїм шансом скористалася й наздогнала за кількістю очок «Олімпік» (а за різницею м’ячів навіть випередила). Донеччани в цьому турі зіграли внічию, «Верес» же відібрав три очки в Олександрії у «Зірки». Номінальні господарі вчинили спротив, на ранній гол Скотаренка відповіли точним пенальті Ярослава Довгого на 23-й, та у другому таймі постріли Лукьянчука і Заваляка принесли три очка гостям. Цікаво, що всі голи у переможців на рахунку захисників, гравець молодіжної збірної України Лукьянчук вперше відзначився за «Верес».

«МАРІУПОЛЬ» — «ДИНАМО» — 0:2 (протокол матчу)

Тим часом одноклубники Лукьянчука (у «Вересі» він в оренді) здобували непросту звитягу на березі Азовського моря. Наставник «Динамо» щиро зізнався, наскільки непросто було здолати опір маріупольців, та все ж завдяки красеням-голам Алібекова та Лєднєва чемпіон довів свою перевагу. Лєднєв, до речі, ще й асистував партнеру. На цьому невдачі господарів не скінчилися: на 56-й хвилині кращий снайпер чемпіонату (14 голів) Владислав Бугай не забив пенальті (врятував воротар Маханьков).

«ЗОРЯ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 0:1 (протокол матчу)

Не встояла перед зухвалістю гостей й «Зоря». Вже на 4-й хвилині Михайло Плохотнюк вивів моряків уперед, та часу, що залишався до кінця матчу, луганцям так і не вистачило. «Промовчав» цього разу кращий снайпер одеситів (10 голів), і Лєднєв посунув його у бомбардирських перегонах на п’яту позицію.

«СТАЛЬ» — «ОЛІМПІК» — 1:1 (протокол матчу)

Вочевидь, гол вже досвідченого Цимбалюка у середині першого тайму підсвідомо розслабив олімпійців: вже майже довівши поєдинок до перемоги, вони пропустили на 4-й (!) компенсованій хвилині. Врятував каменчан гол 19-річного хавбека Кирила Костенка.

«КАРПАТИ» — «ШАХТАР» — 1:0 (протокол матчу)

Центральний матч туру виправдав сподівання. Підсилившись двома досвідченими виконавцями (Нестеров та Чачуа) галичани таки дали бій одному з лідерів молодіжного чемпіонату. І виграли цю битву, допоміг гол 21-річного колумбійця Бедої. Прикметно, що він забиває за дубль у другому матчі поспіль, і знову на 29-й хвилині! Ця невдача тим прикріша для гірників, бо дозволила «Динамо» одноосібно очолити таблицю.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)