Новини
19ЛЮТ
Огляд матчів 20-го туру Чемпіонату U-21

Відразу двома перестановками в першій шістці потішив стартовий тур молодіжної першості, що першою поновила свої змагання у новому футбольному році

Донецький «Шахтар», котрий і так зимував не надто беззаперечним лідером, свій перший поєдинок програв. А з ним — і лідерство, бо «Динамо» помилкою скористалося миттєво. Поступилася й «Ворскла», власними руками віддавши п’яту сходинку «Олександрії». Могла статися й ще одна рокіровка, та «Зоря» не спромоглася вдруге в чемпіонаті переграти «Карпати».

«ШАХТАР» «ЧОРНОМОРЕЦЬ» 0:1 (протокол матчу)

Ось і не вір після цього в прикмету, що новий тренер завжди надихає навіть не найсильнішу команду на звитяги. Лише цього міжсезоння Андрій Ущаповський очолив молодіжну команду моряків (раніше тренував друголіговий «Арсенал-Київщину»), а взяв, та й виграв дебютний офіційний поєдинок. Та ще й у лідера першості! Переможний гол на рахунку Андрія Штогріна, котрого тренер випустив на поле за хвилину до цього.

«ВОРСКЛА» — «ВЕРЕС» — 0:1 (протокол матчу)

І в цьому матчі перемогу команді-гостей над умовним фаворитом (принаймні у таблиці полтавчани перебували значно вище передостаннього «Вереса») приніс джокер. Щоправда, не відразу, а через півгодини після виходу на заміну 19-річний нападник Тарас Вільховий переграв відомого дебютанта ворсклян кіпера Данилу Канєвцева. Ще один новачок полтавців, один із кращих найбомбардирів чемпіонату Юрій Глущук (9 голів за «Шахтар») за нову команду поки не забив.

«СТАЛЬ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:1 (протокол матчу)

Вистачало новачків і в складі «Олександрії» (про тотальне омолодження «сталеварів» годі й казати). У стартовому складі опинилися і Русьян, і Сотников, і хавбек «Шахтаря» Зінкевич. Та вирішальний гол забив старий і знаний снайпер Вадим Гранчар.

«ЗІРКА» — «МАРІУПОЛЬ» — 0:3 (протокол матчу)

І четвертий матч поспіль завершився успішно для приїжджої команди, ось тільки завдяки голам своїх молодих лідерів Бугая, Середи та Данила Папука приазовці здобули з-поміж гостей найгучнішу перемогу. І значно скоротили відставання від першої шістки (до двох очок), та поки що можуть про неї тільки мріяти.

«КАРПАТИ» — «ЗОРЯ» — 2:0 (протокол матчу)

Схаменулися господарі лише у передостанньому поєдинку туру. У разі перемоги луганці на віражі ефектно б обходили галичан й посідали їхнє третє місце. Позитивний досвід протистоянь з карпатцями у «Зорі» був: у першому колі саме вони завдали супернику найболючішої поразки (4:0). Команда Олександра Чижевського не надала опоненту такої втіхи: Сільченко з Карпенком вирішили долю трьох очок.

«ДИНАМО» — «ОЛІМПІК» — 4:2 (протокол матчу)

У найрезультативнішому матчі туру динамівцям будь-що потрібно було перемагати. Лише в цьому випадку чемпіон нарешті повернув би собі першу сходинку в таблиці. І вже до 49-ї хвилини зусиллями Лєдньова, Алібекова та Булєци справа, здавалося б, вирішилася (3:0). Та Лука Надірадзе своїм дублем ледь не зіпсував киянам весь настрій, нервова кінцівка тривала аж до 90+3-ї хвилини, поки той-таки Алібеков не зняв питання. «Динамо» знову перше.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)