Новини
12СЕР
ОЛЕКСАНДРІЯ — ШАХТАР — 1:2

«Гірники» вивозять із Кіровоградщини складну трудову перемогу

Суперматч видали команди, які представляють Україну в єврокубках.

Ні, тут не було багатьох небезпечних моментів, каскаду фінтів або захмарних швидкостей. Було інше. По-перше, реально якісний футбол у виконанні двох викококласних команд. По-друге, неймовірна напруженість, яка не полишала поле зі стартового свистка до трьох фінальних.

Причому й тут, як сьогодні в Києві та Львові, спека вдарила по всіх, хто був на стадіоні, справжнім обухом: за такої температури складно навіть не ходити — просто перебувати на відкритому просторі, а щоби бігати… Єдиним полегшенням для футболістів були водопої, які повторювалися кожні 15 хвилин. Під час цих пауз учасники матчу приходили до тями від украй напруженої обстановки на полі.

Як очікували експерти, кожна з команд зіграла на «козирях». Донеччани намагалися контролювати м’яч, при цьому йдучи в напад довгими швидкими передачами. Олександрійці зробили ставку на уважну гру поблизу своїх воріт плюс бійцівські якості футболістів.

Моментів було небагато, перший створили донеччани (Феррейра), втім, забили господарі поля (Банада). Сталося це незадовго до завершення першого тайму, і якби підопічні Шарана втримали рахунок до перерви, хтозна, яким був би підсумковий рахунок. Утім, «гірники» доволі швидко досягли паритету за допомогою вражаюче красивого гола Фреда, відтак усе головне було перенесено на другий тайм.

А там… «Шахтар» відносно швидко вийшов уперед, опісля чого дуже уміло грав «по результату». «Олександрія» старалася, мала супермомент (Банада), однак м’яч переважно перебував у середині поля, а «гірники» регулярно збивали темп.

Таким чином підопічні Фонсеки здобувають важливу трудову перемогу, а наш повпред у Лізі Європи ще більше ускладнює становище в турнірній таблиці Чемпіонату УПЛ.