Новини
30БЕР
Петар Мічін: "Сподіваюся, виграємо матч проти "Металіста 1925" та почнемо рух вгору"

Півзахисник "Зорі" поспілкувався із пресслужбою Української Прем'єр-Ліги

У 22-му турі VBET Ліги луганська "Зоря" зіграє проти "Металіста 1925". Перед цією грою півзахисник луганської команди Петар Мічін поговорив із пресслужбою Української Прем'єр-Ліги та розповів про останні новини з табору команди.

- Петаре, як ви провели паузу, пов'язану з матчами національних збірних?

- Після матчу проти "Динамо" ми мали три вихідних. Мені надали трішки більше днів, відтак я вирушив додому, до Сербії. Решту часу ми тренувалися та готувалися до кінця сезону, до цих вирішальних двох місяців. Також ми мали два спаринги, один з них - з "Оболонню", у якій здобули перемогу.

- Як відбувається ваша адаптація в Україні та у "Зорі" зокрема?

- Я досить добре адаптувався тут, хлопці дуже привітні та тепло прийняли мене у новому колективі. Також, тільки-но я приїхав, негайно розпочав вивчення мови. Це було неважко,оскільки ваша мова подібна до сербської. 

- Що думаєте з приводу найближчого матчу проти "Металіста 1925"?

- Звісно, це буде тяжка гра, вони перебувають у схожій ситуації із нами. Відтак, команда суперника битиметься за виживання, де кожне очко є дуже важливим. Але я сподіваюся, що ми виграємо цю гру і почнемо дертися вгору турнірною таблицею на те місце, де ми заслуговуємо бути. 

- Як вам загалом рівень Української Прем'єр-Ліги, як людині, яка приїхала з бекграундом в інших чемпіонатах?

- Мені подобається Українська Прем'єр-Ліги, бо це ліга, де кожен може перемогти кожного. У вас тут хороші стадіони та люди, які реально люблять футбол. Звичайно, через війну ситуація в країні важка: нам доводеться довго подорожувати без можливості авіаперельоту, матчі іноді перериваються повітряними тривогами і ми граємо без вболівальників на трибунах, але я сподіваюся, що все це скоро закінчиться і все повернеться до нормальних умов.

- Як би ви оцінили шанси "Зорі" виграти у боротьбі за збереження місця в Українській Прем'єр-Лізі?

- Я думаю, що наші шанси дуже хороші. Питання про те, чи залишимося ми в УПЛ, чи ні, взагалі не має стояти. Кепсько, що ми взагалі говоримо про перспективу збереження місця у чемпіонаті, замість місця у зоні єврокубків. Зоря - це великий український клуб, ми завжди маємо бути близько до топ-місць у чемпіонаті. Зараз ми б'ємося за виживання, на жаль, такі реалії сьогодні. Я впевнений, ми залишимося у Прем'єр-Лізі і наступного сезону повернемося туди, де маємо бути.

Пресслужба Української Прем'єр-Ліги