Новини
18БЕР
Фонд «Трибуна Героїв» та ФК «Кривбас» провели Матч Памʼяті на честь загиблих фанатів криворізького клубу

Матч "Кривбас" - "Колос" було присвячено пам’яті загиблих та зниклих безвісти ультрас клубу

Матч 21-го туру VBET Ліги "Кривбас" – "Колос" став особливим для червоно-білих – "Кривбас" разом із фондом "Трибуна Героїв" присвятили цю гру пам’яті загиблих та зниклих безвісти ультрас клубу. На цей поєдинок було запрошено родини наших Героїв. На превеликий жаль, починаючи з 2014 року, вже 18 родин кляті орки залишили без батька, сина, чоловіка, брата.

"Благодійний фонд "Трибуна Героїв" створений українськими фанатами. Його головне завдання – це системна підтримка родин загиблих на війні футбольних фанатів з усієї України та всіх причетних до навколофутбольного суспільства, як фінансово, так психологічно та юридично. На разі, на жаль, ми маємо 235 підтверджених загиблих хлопців з сектору. Дуже хочемо, щоб їхні родини відчували, що не залишились один на один з бідою. Вдячні ФК «Кривбас» за підтримку. Він з перших днів війни підтримав нашу ініціативу та допомагає увесь цей час. Для родин Героїв дуже важливо бути присутніми на матчах памʼяті. Це надає їм сил", – підкреслив Тихон Амосов, співзасновник "Трибуни Героїв".

"Матч Памʼяті" розпочався з хвилини мовчання на честь відданих фанатів, що повернулись з війни «на щиті». Перший символічний удар в грі зробив Іван Грачов - син бійця Азову, вболівальника нашого Клубу Максима «Сіми» Грачова. Воїн зустрів початок повномасштабного вторгнення в Маріуполі, боронив країну в найтяжчий час та віддав найцінніше за її свободу та незалежність. В цей вечір Іван спробував себе ще й у ролі диктора. Увесь матч його голос лунав на стадіоні та заряджав футболістів на перемогу.

"Для мене це вперше, і я трішки хвилювався. Але мене тут всі підтримали. Подарували новеньку футболку з моїм прізвищем та 10-м номером, я про таку міг тільки мріяти. Я люблю футбол, я займаюся футболом і мрію колись вийти на поле вже як гравець ФК "Кривбас", – розповів Іван Грачов.

Особливі гості "Матчу Памʼяті" стали свідками неймовірної емоційної перемоги улюбленої команди, а після гри біля «Трибуни Героїв» стадіону «Гірник» разом з футболістами прийняли участь в шануванні всіх загиблих та зниклих безвісти ультрас Клубу. Криворізький Клуб кожної домашньої гри дякує тим, завдяки кому у всіх нас є можливість виходити на поле. Але цього разу ця церемонія вийшла дійсно особливою.

"Велика подяка Українській Премʼєр-лізі та "Колосу" за те, що підтримали ініціативу ФК "Кривбас" та "Трибуни Героїв". Дуже важко було стримуватись, коли я бачив сльози матерів та дітей наших Героїв, коли ми підійшли до сектору з їхніми силуетами. На жаль, напередодні гри надійшла ще одна сумна звістка про те, що один з відданих вболівальників ФК "Колос" Андрій Кохановський також загинув, захищаючи незалежність нашої країни. Вічна слава нашим Героям і всім захисникам та захисницям України", – прокоментував віцепрезидент "Кривбасу" Артем Гагарін.

В планах фонду "Трибуна Героїв" ще не одна така особлива гра. В цілому, такі події важливі не тільки для сімей загиблих Героїв, але і для всієї футбольної спільноти. Адже кожен вболівальник і футболіст, кожен працівник клубів, кожен футбольний журналіст – не забувають і шанують пам’ять найкращих синів України, які віддали життя за свободу і незалежність нашої Держави.

Список загиблих та зниклих безвісти ультрас футбольного клубу «Кривбас»:

Тараман Олександр (Тара)

Біркун Єгор (Бір)

Міщенко Максим (Міша)

Майданник Руслан (Руха)

Гаркуша Павло (Паха)

Вращук Данило

Кашинський Євгеній (Каша)

Сарнацький Антон (Сир)

Дронік Денис (Дрон)

Онищенко Олександр (Халк)

Рябуха Владислав (Ряба)

Лях Єгор (Слон)

Лямзін Максим (Аеропорт)

Кучма Владислав (Обжора)

Шабрат Олександр

Локоман Дмитро

Грачов Максим (Сіма)

Мельничук Євген

Підтримати родини загиблих ультрас усіх українських клубів можна за посиланням.