Новини
22ТРА
Огляд матчів 30-го туру Чемпіонату U-21

Слідом за командою «Динамо» U-19 виграла свій чемпіонат і київська молодіжка

Як і молодші одноклубники, зробили це вихованці Унаї Мельгоси достроково, за два тури до фінішу чемпіонату. Тепер майбутній поєдинок із «Шахтарем» набуває формального чину. Гірники, що так наполегливо переслідували динамівців, у будь-якому разі залишаться лише другими.

Знаменним виявився цей тур і для «Карпат»: вони теж заздалегідь приміряли бронзові нагороди. За іронією долі, допоміг львів’янам «Шахтар». У погоні за «Динамо» він залишив без очок «Олімпік», який після поразки в донецькому дербі, втратив шанси наздогнати карпатців.

«ЗІРКА» — «ВОЛИНЬ» — 1:0 (протокол матчу)

Продовжують дивувати кропивницькі дублери. Відвертий аутсайдер чемпіонату, здавалося б, завершить його на належному останньому місці і з великим відставанням від передостанньої команди. Та за два тури до завершення змагань «Зірка» обіграла саме головного опонента і наблизилася до лучан на відстань трьох очок.

Допомогло кропивчанам на 60-й хвилині вилучення у суперника, і на 89-й хвилині вони таки реалізували більшість.

«СТАЛЬ» — «ДНІПРО» — 4:7 (протокол матчу)

Певне, найнесподіваніший результат туру. І справа тут не лише в кількості голів, хоча й вона вражає. А в тому, що сталевари з такими труднощами відвоювали перше місце у другій шістці у «Ворскли», тому аж ніяк не збиралися віддавати його назад полтавчанам. Тим більш, що дніпряни не виблискують на другому етапі змагань.

Та перемогли все ж вони, хоча господарі двічі й зрівнювали рахунок (2:2 і 3:3), а на 74-й хвилині скоротили розрив до мінімуму — 4:5. Та у «Дніпра» вдало «зіграли» заміни: Каміль Хучбаров двічі пасував, а Іван Михайленко обидва рази влучав у ворота. До речі, 18-річний нападник є сином головного тренера першої команди Дмитра Михайленка.

«ШАХТАР» — «ОЛІМПІК» — 4:0 (протокол матчу)

Двома дублями Яловенко і Арабідзе втілили перевагу гірників над земляками у голи. Та цей розгром, як з’ясується пізніше «Шахтарю» не допоміг, а «Олімпіку», навпаки, завадив: поразка унеможливлювала їх спроби наздогнати треті «Карпати».

«Гра так склалася, що Арабідзе виконав три стандарти, і суперники забили три голи, — резюмував наставник олімпійців Ігор Климовський. — А наші хлопці, чесно кажучи, не показали характер, як вони можуть. Більше нічого сказати».

«ДИНАМО» — «ЗОРЯ» — 2:0 (протокол матчу)

Символічно, що перший і переможний гол в цьому матчі, який у підсумку й зробив киян чемпіонами, забив вже на 2-й хвилині Богдан Ледньов. Колишній учень динамівської школи, що тільки в цьому сезоні повернувся до клубу із «Дніпра», відразу став лідером команди «Динамо» U-19 у матчах ЮЛЧ, а невдовзі опинився й одним із провідних гравців дублю. У весняній частині чемпіонату Богдан не балував шанувальників такою ж результативністю, зате відзначився чи не у найважливішому поєдинку.

«Після важкої дороги «Динамо» нас швидким голом розбудило, — поділився враженнями старший тренер луганців Володимир Микитин. — Ми вирішили зіграти двома форвардами, створили три моменти, на жаль, не реалізували. Грали організовано, та наприкінці пропустили другий зі стандарту. «Динамо» заслужено посіло перше місце, і протягом чемпіонату лідирувало. Вітаю їх з чемпіонством».

«КАРПАТИ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 1:0 (протокол матчу)

Незважаючи на створені обома командами моменти, гра котилася до нічийного підсумку. Аж поки на 87-й хвилин Дмитро Заїкін не забив свій перший гол у цьому сезоні.

«Ще до матчу знали, що «Олімпік» програв і вже не дістане нас, — зізнався керманич львів’ян Олександр Чижевський. — Тому потрібно було достукатися до футболістів. Тим більш, що з «Чорноморцем» нам завжди важко грати, там хороша команда, а вдома треба було досягти позитивного результату. По самовіддачі претензій немає, наприкінці матчу все ж забили переможний гол».

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ВОРСКЛА» — 0:1 (протокол матчу)

На цілих три тайми виявився розбитим цей поєдинок. Спочатку арбітр поділив його, як і належить, на дві 45-хвилинки. Перша закінчилася з рахунком 0:0, на старті другої Дмитро Шаповал вивів гостей уперед. А потім в перебіг подій на полі втрутилася природна стихія.

«Унікальні погодні умови були, — згадує наставник полтавчан Олександр Омельчук. — Сонце, дощ, град, блискавки, тож в середині другого тайму арбітр зупинив зустріч і хвилин на 10 команди пішли у роздягальні. Ми заслужено перемогли, окрім забитого голу мали ще безліч моментів, та суперника виручав воротар Новак із першої команди».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)