Новини
05ТРА
Михайло Сергійчук: Наші безпосередні конкуренти також втрачають очки

Атакувальний гравець «Олімпіка» — про малу батьківщину, безвиграшну серію своєї команди, а також про минулий і наступний тури Ліги Парі-Матч

— Михайле, минуло кілька днів від часу матчу із «Зорею». Чи погоджуєтеся з тими, хто вважає, що «Олімпіку» пощастило взяти нічию?

— Я не вважаю, що ми «відскочили»! Навпаки: після гри я (і мої партнери також) був засмучений, що ми не виграли. Насправді й до забитого м’яча, й опісля нього ми мали моменти. Наш гол назрівав.

— Остання перемога Вашої команди датована 11 березням (3:2 над «Ворсклою»). Як поясните цей майже двомісячний період без виграшів?

— Ну, відповідь очевидна: ми ж виступаємо в першій шістці, де виграти дуже непросто. Зверніть увагу: наші безпосередні конкуренти («Зоря», «Чорноморець», «Олександрія») також часто втрачають очки.

— Ви вже кілька місяців у складі «Олімпіка». Можете розповісти, як виник варіант переходу в клуб, залишивши першоліговий «Верес»?

— Так склались обставини… Виникли труднощі в Рівному, тому довелося шукати іншу команду. Мені було комфортно виступати за «Верес», мешкати в Рівному — це ж моя мала батьківщина. Сьогодні сумую за домівкою… Позитив у тому, що повернувся в Лігу Парі-Матч і виступаю за команду, яка хоче вийти в Європу.

— За короткий час виступу у складі «синьо-біло-чорних» Ви, крім ігор за основну команду, періодично виходили на поле в матчах чемпіонату U-21…

— Це природній процес: поки проходила адаптація, у мене не було достатньої практиці в Лізі Парі-Матч, що доводилося компенсувати іграми в чемпіонаті U-21. Отак і має бути.

— Роман Санжар схильний до змін амплуа підопічних. Раніше для вас не було проблемою зіграти нападником або півоборонцем, як буде тепер?

— Насправді позицію доводиться змінювати в ході кожного матчу. Роман Миколайович не прив’язує нас до конкретних точок на полі, він практикує варіативність, бо розуміє, що футбол — жива гра, яку не впишеш у наперед задані схеми. Інколи доводиться виконувати функції захисника!

— Наступний опонент «Олімпіка» в Лізі Парі-Матч — Ваш безпосередній конкурент за єврокубки «Чорноморець». Що можна очікувати від зустрічі двох раціональних колективів, які передусім піклуються про оборону?

— Нас чекає непростий суперник… Це справді важлива гра, яку, на мою думку, виграє той, хто виграє боротьбу. Ось де ключ до трьох очок.