Новини
03ТРА
Кому дістанеться «бронза»?

На третє місце чотири претенденти

Після того, як «Динамо» офіційно «зарезервувало» друге місце в чемпіонаті, а заразом — «срібло» й участь у Лізі чемпіонів наступного сезону, однією з найцікавіших інтриг сезону є питання «бронзи».

Сьогодні, за п’ять турів до завершення Ліги Парі-Матч, на третю сходинку претендують чотири команди: у «Зорі» — 42 очки, в «Олександрії» та «Чорноморця» — по 37, в «Олімпіка» — 36.

Пропонуємо оглянути календар фінальної частини змагань:

28 тур

Динамо – Олександрія

ОлімпікЧорноморець

Шахтар – Зоря

29 тур

Олімпік – Динамо

ЗоряОлександрія

Чорноморець – Шахтар

30 тур

Динамо – Зоря

ОлександріяЧорноморець

Шахтар – Олімпік

31 тур

Шахтар – Динамо

ЧорноморецьЗоря

ОлімпікОлександрія

32 тур

Динамо – Чорноморець

Олександрія – Шахтар

ЗоряОлімпік

Як бачимо, всі четверо претендентів мають, по суті, ідентичний графік поєдинків. Ідентично складний… Причому зверніть увагу: в кожному турі буде мінімум одна очна зустріч претендентів, а в 31-му — дві.

Геннадій Орбу, екс-півзахисник національної збірної України, який сьогодні входить до Експертної ради УПЛ, зауважує: «На мою думку, третє місце все ж дістанеться команді Юрія Вернидуба (хоча навесні вона виступає нестабільно). З трьох причин. Перша — досвід: луганці пройшли чудову школу групового етапу Ліги Європи. Друга — ігровий клас виконавців, який у «Зорі» найпереконливіший із усіх претендентів на «бронзу». Третя причина — історична заслуга: під керівництвом Вернидуба луганці демонструють стабільне зростання від сезону до сезону, вони заслужили ці медалі. При тому я з великою симпатією ставлюся до інших клубів Групи 1, мені, наприклад, дуже імпонує робота Володимира Шарана в Олександрії. Та все ж зроблю такий прогноз: «бронзу» з великими труднощами візьме Луганськ».