Новини
26КВІ
Сергій Гринь: Відпустку доведеться присвятити тому, щоби остаточно забути про травму

Атакувальний гравець «Олімпіка» — про недобрані очки та голеву «засуху» — свою та командну

— Сергію, з чим пов’язаний квітневий спад результатів і голева «засуха» Вашого колективу?

— Не знаю, якщо чесно… Найголовніше те, що створюємо моменти, і в хорошій кількості. Десь у чомусь не щастить.

— Як можна пояснити такий парадокс донеччан: якщо в першому таймі не пропускаєте, в підсумку або граєте внічию, або виграєте, якщо ж пропускаєте, з’являється ризик розгрому?

— Мабуть, психологія підводить. Ми — команда, яка грає від захисту, тобто на контратаках. Тому для нас головне — не пропустити. А якщо таке стається, тим паче швидко, не завжди тримаємо удар.

— За стилем гри «Олімпік» часто порівнюють із «Чорноморцем», але, здається, між двома командами серйозна різниця: одесити, навіть програючи, не розкриваються…

— Я взагалі впевнений, що треба дотримуватися плану на гру, не зважаючи на будь-який рахунок. Інше питання, як це вдається реалізувати на полі… Наведу інший приклад: у нас часто виходить, що, коли ведемо в рахунку, дуже глибоко «сідаємо», тому суперник довго контролює м’яч, має достатньо часу подумати. А цього не можна робити! Як наслідок — пропускаємо. Не можна відступати від наперед складеного плану.

— Іще про одну «мінусову» тенденцію: навесні Ви зіграли всього чотири матчі, а востаннє забивали ще в жовтні?

— Все почалося взимку на Меморіалі Макарова, коли я отримав травму. Потім лікувався, пропустив частину зборів, два матчі чемпіонату. Коли більш-менш відновився, почав підготовку до ігор, але проблема в тому, що я й досі не відійшов від ушкодження — лід і таблетки постійно зі мною. Відпустку доведеться присвятити тому, щоби остаточно забути про травму. А поки цього немає, чи можу я бути настільки ефективний, як восени минулого року?

— У неділю на Вас знову чекає донбаське дербі — тепер із «Зорею». Цього сезону «Олімпік» двічі поступився підопічним Вернидуба із загальним рахунком — 0:5…

— Для нас цей поєдинок дуже важливий, бо після попереднього туру ми опустилися на шосте місце в таблиці. Тверезо оцінюємо свої сили: з «Шахтарем» і «Динамо» складно змагатись, а з «Олександрією», «Чорноморцем» та «Зорею» маємо брати очки. Головне — реалізувати на полі те, про що тренер розповість на передматчевій установці.