Новини
18КВІ
Сергій Ребров – найкращий тренер 25-го туру Ліги Парі-Матч

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру УПЛ

1. Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Виїзна перемога у матчі проти «Зорі» не лише дозволяє динамівцям продовжувати чемпіонську гонку за «Шахтарем», але й нарощує відрив киян від луганської команди до 14 очок, що майже знімає питання щодо дуету претендентів на срібні й золоті медалі. До того ж, не забуваймо, «Зоря» цього сезону обігрувала «Динамо», а раніше відбирала у киян очки, тож для підопічних Сергія Реброва це була небуденна перемога.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Хачеріді та Циганков пропускають далеко не перший матч, а в іншому в строю були всі, на кого розраховують динамівці. Видно, що Коваль останнім часом виграє конкуренцію у Рудька, а молодий Шепелєв сповна використовує наданий шанс.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 4
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

В цілому, нинішній склад і схема у Динамо вже апробовані й прогнозовані, тож це суперник намагався знайти протидію киянам у перебудові – й не досяг у цьому результату, хоча й нав’язав боротьбу опонентам з вищим кадровим потенціалом.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

«Динамо» ефективно розпорядилося наявними кадрами – всі заміни були спрямовані не на утримання результату, а на підтримання темпу. Освіження центру поля дало значний ефект у плані мобільності та ефективності роботи півзахисту, а заміна форварда на форварда в кінцівці продемонструвала, що кияни до останніх хвилин прагнули забивати й не задовольнялися поточною мінімальною перевагою.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Це вже п’ята поспіль перемога «Динамо» – як бачимо, поразка у Кропивницькому зіграла позитивну роль, адже саме після цієї зустрічі кияни випробували нову схему, суттєво перебудували склад, а також вдало ввели в основу нові обличчя. За останній місяць кияни йдуть без втрат, що дозволило нам утримати номінальну інтригу до протистояння грандів

Лауреат 25-го ігрового дня в номінації «Тренер туру»:
Сергій Ребров («Динамо» Київ)
Середній бал – 4,6

uafc.org.ua