Новини
10КВІ
ШАХТАР — ЧОРНОМОРЕЦЬ — 1:2

Донеччани вперше програють у сезоні

…Ймовірно, символом цього поєдинку став епізод наприкінці, коли кіпер «гірників» П’ятов побіг у чужий штрафний майданчик (!) під час кутового. До свистка залишалося кілька хвилин, «Шахтар» у Харкові програвав — 1:2, отож «перший номер» господарів поля намагався зробити те, що не вдалось його партнерам — польовим гравцям…

«Не шукайте логіки у футболі», — любив повторювати наставник Прокопенко. Ця фраза давно збаналізована, проте життя постійно змушує пригадувати її. Наприклад, у розрізі цієї гри.

«Шахтар» володів як ініціативою, так і м’ячем; створював більше моментів; до того, як рахунок став 1:1, мав, по суті, тотальну перевагу, через що здалося, що чергові три бали від «гірників» нікуди не подінуться. За те, що сталося по тому, ми й любимо футбол — гру, сповнену несподіванок, гру-символ нелогічності. Після того, як на 37 хвилині Андрієвський зрівняв рахунок, «Чорноморець» отримав такий заряд упевненості, що за його допомогою не лише вистояв під «гнітом» постійних атак суперника, а й спромігся вийти вперед.

Урешті-решт, довівши гру до перемоги!

Таким чином підопічні Бабича довели, що не виключаються з боротьби за єврокубки.