Новини
30БЕР
Анонс 23 туру Ліги Парі-Матч

Із місця в кар’єр: другий етап починається донбаським дербі

ЧОРНОМОРЕЦЬ — ОЛІМПІК

Основне завдання на сезон — потрапити в топ-шістку — обидві команди вже виконали. Втім, оте завдання можна назвати проміжним, адже як одесити, так і донеччани мають конкретніший намір — пробитися в єврокубки, а значить — забронювати місце у стартовій п’ятірці. На другий етап Ліги Парі-Матч «Олімпік» вийшов зі значно комфортнішими показниками, ніж «Чорноморець»: одесити відстають від донеччан на сім очок, отже, поразка в очній зустрічі… На вихідних підопічні Бабича відпочивали, натомість гра хлопців Санжара з «Карпатами» залишила більше запитань. Можливо, всі відповіді дасть суботня гра в Південній Пальмірі.

Відсторонення: немає — немає.

ДНІПРО — ЗІРКА

Цього сезону за два матчі з кропивничанами підопічні Михайленка набрали одне очко, і це, крім іншого, може свідчити про те, що для «Дніпра» з’явилась іще одна «незручна» команда. Сіль ситуації в тому, що її дніпрянам треба вигравати, бажано двічі: якщо «Зірка» фактично забезпечила собі участь в еліті на наступний сезон, то «блакитно-біло-сині» в небезпечній зоні.

Відсторонення: немає — немає.

ВОРСКЛА — ВОЛИНЬ

У цьому протистоянні ситуація чимось схожа на попереднє: один колектив — «Ворскла» — має комфортне турнірне становище, другий, м’яко кажучи, некомфортне. Лучанам потрібно брати очки в Полтаві з огляду на турнірне становище, натомість господарям поля непогано було би покращити свій імідж серед уболівальників. Підопічні Кварцяного вже двічі поступилися полтавцям у поточному чемпіонаті, й перемогти цього разу тим важливо, що востаннє «Волинь» брала очки іще торік.

Відсторонення: Пердута — немає.

ОЛЕКСАНДРІЯ — ДИНАМО

Так склалося, що «найсмачніше» в 23 турі заплановано на неділю. Перше суперпротистояння відбудеться в Олександрії, де зіграють друга й п’ята команди Ліги Парі-Матч. Причому вигравати треба обом: підопічним Шарана — щоби не підпускати до себе «Чорноморець»; підопічним Реброва — щоби тримати на відстані «Зорю». У зустрічі першого кола «Динамо» легко здолало опонента — 5:1, зате в другому колі була нічия. Факт, що за минулий рік «жовто-зелено-чорні» двічі забирали очки в столичних, свідчить про одне — можуть відібрати і втретє.

Відсторонення: Басов, Микицей, Сімінін — немає.

ЗОРЯ — ШАХТАР

Здається, все про цей матч сказав оборонець луганців Соболь в ексклюзивному інтерв’ю для сайта УПЛ: «Спробуємо перервати неприємну тенденцію. Вважаю, що цього сезону за грою не поступилися «Шахтарю» ні в першому поєдинку, ні в другому. Наприклад, у 21 турі просто не дотерпіли, трохи не вистачило до нічиєї». Подивимось, як буде насправді, хоча похвально те, що «Зоря» має амбітні плани.

Відсторонення: немає — немає.

КАРПАТИ — СТАЛЬ

Протистояння №6 — знову ж таки — в чомусь дублює «сюжет» тих, що отримали офіційні номери 2 і 3. З одного боку, «Карпати» й «Сталь» розділяють 11 турнірних очок. Із другого — не забуваймо, що кам’янчани — одні з головних претендентів на виграш «призу престижу», який отримає найкращий колектив Групи 2. А львів’яни днями отримали психологічний стимул — новий варіант клубної форми, яка повинна спонукати їх до майбутніх звершень.

Відсторонення: Зубейко, Філімонов — немає.