Новини
20БЕР
Огляд матчів 22-го туру Чемпіонату U-21

Драматичною розв’язкою боротьби за шосте місце привертав до себе увагу заключний тур першого етапу молодіжної першості

І кульмінація навіть перевершила сподівання: поки «Дніпро» заочно змагався з «Чорноморцем» за бажану сходинку в турнірній таблиці, у підсумку, так і не наздогнавши одеситів через власні невдачі, полтавська «Ворскла» зрівнялася з «моряками» за набраними очками! І цілком могла б претендувати на потрапляння до чільного секстету, якби її атака забивала більше. Однак, слідом за першою командою в чемпіонаті УПЛ, молодіжна також залишилася без боротьби за призові місця лише через різницю м’ячів.

На інших турнірних щаблях без змін, з-поміж результатів останнього туру привертає увагу поразка представника еліти — «Зорі» у Луцьку.

«ШАХТАР» — «ОЛІМПІК» — 1:0 (протокол матчу)

Відкривав тур поєдинок двох донецьких команд, однак проявів земляцтва у грі не було й близько. За сприяння гірників, четвертий у таблиці «Олімпік» міг би в разі перемоги обійти «Карпати», що розташувалися на третій позиції й мали на два очка більше. Та «Шахтар» не мав наміру допомагати, адже й самому залікові пункти знадобляться під час подальшої погоні за «Динамо».

Утім, спочатку він сам собі ускладнив завдання, коли протягом семи хвилин першого тайму два попередження отримав захисник Бондар. На 54-й хвилині олімпієць Ткаченко повторив його подвиг й отримав вилучення протягом кількох хвилин, однак до 84-ї хвилини рахунок тримався нічийний — 0:0. Аж поки Данилу Ігнатенку не вдався дальній, та головне, точний удар.

«ДНІПРО» — «КАРПАТИ» — 0:2 (протокол матчу)

У дніпрян навесні було декілька слушних нагод обійти в таблиці «Чорноморець», вони ними не скористалися, й у підсумку фінішували взагалі восьмими. Останній шанс вони втратили в домашньому матчі з львів’янами, точніше, ті самі приїхали й відібрали у господарів три очки.

«Почали непогано, хвилин 15 нормально відіграли, а потім дитячі помилки, контратака, не встигли перервати флангову передачу і гол, — сумно резюмував наставник «Дніпра» Олександр Поклонський. — Після цього гра зламалася. Та загалом ми не заслуговували на перемогу, після першого голу програли всю боротьбу. Не працювали ані фланги, ані середина поля».

«ДИНАМО» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 3:2 (протокол матчу)

Аби не залежати від результату матчу «Дніпра», одеситам потрібно було просто вигравати самим. Та надто вже непростий суперник трапився, тож у першому таймі забитих м’ячів не було. Зате по перерві гості таки відкрили рахунок, потім його зрівняли (2:2), та на третій компенсованій хвилині все ж пропустили переможний удар від Назарія Русина. До речі, перший гол за динамівців забив Євген Хачеріді.

«Зрозуміло, що це гравець збірної, Прем’єр-Ліги, — прокоментував поєдинок тренер киян Ігор Костюк. — Хоча й давно не грав, відпрацював на класі, гол забив. А ось команді загалом початки обох таймів не вдавалися. Потім вирівнювали гру, вмикали пресинг. У другій половині гри почали агресивніше діяти, двічі відзначилися після стандартів, одного разу після добивання. А ось із суперниками не щільно зіграли, ще й воротар помилився, два удари, двічі пропустили».

«СТАЛЬ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 2:0 (протокол матчу)

У даному двобої зійшлися команди — сусіди по таблиці, які цього року ще не програвали. Щоправда, олександрійці вже перемагали, а ось для команди Єгіші Мелікяна це перша звитяга після трьох поспіль нічиїх.

«Після трьох таких вдалих матчів, коли ми взяли сім очок, хотілося знову зіграти добре, та не вдалося, — відзначив керманич «Олександрії» Андрій Купцов. — Насамперед, в атаці не виходило діяти продуктивно й різноманітно, створеними ж моментами не вдалося дотиснути суперника. У другому таймі двічі грубо помилилися, двічі нас покарали».

«ВОРСКЛА» — «ЗІРКА» — 2:0 (протокол матчу)

Відзначившись на початках кожного з таймів, полтавчани без особливих труднощів здолали аутсайдера, набрали три очки і навіть наздогнали «Чорноморець». Та надто вже мало забивала команда, лише 19 голів (менше тільки саме у «Зірки» — 15), тому й різниця м’ячів «мінус 8», тоді як у одеситів вийшло «плюс 3». Тому й шоста позиція залишилася за ними.

«Прикро, що до першої шістки не потрапили, — зізнався старший тренер полтавців Олександр Омельчук. — За особистими зустрічами із «Чорноморцем» перевага за нами, а ось різниця підвела. А «Зірка» сподобалася, видно, що новий тренер працює, троє наших колишніх гравців там грає. Тому ми своїх хлопців серйозно налаштовували. Хоча Ічанський пропускав матч, це мозок нашої команди, Остапенко пропускав, та вдалося виграти».

«ВОЛИНЬ» — «ЗОРЯ» — 3:2 (протокол матчу)

Справжньою окрасою туру став його фінішний поєдинок. У Луцьку передостання команда чемпіонату приймала п’яту, і всупереч всім прогнозам перемогла фаворита. Хоча й поступалася протягом матчу з рахунком 1:2.

«Знаєте, коли хлопці підходять до тренера і кажуть, що все зроблять, але сьогодні переможуть, їм починаєш вірити, розумієш, що не дарма працюєш у цьому клубі, — відверто розказав наставник «Волині» Віктор Мацюк. — Будь-який футболіст, навіть із першої команди, виходить і гризе землю. Певна річ, нам пощастило, але команда справді билася. Сподобалося, коли вже за рахунку 3:2 хлопці не стали грати на втримання рахунку, проти серйозного і більш кваліфікованого суперника. Не почали відбиватися, а грали атака на атаку, без середньої лінії».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)