Новини
19БЕР
Огляд матчів 24-го туру чемпіонату України U-21

Незвично рано, ще у вівторок, стартував черговий тур молодіжної першості

Розпочався він донбаським дербі, в якому «Шахтар», певне, покращити різницю м’ячів (адже тільки через неї програє перше місце динамівцям). Утім, чемпіон у боргу не залишився й розгромив «Ворсклу». Ще однією цікавинкою туру став матч «Карпат», вже четвертий, не виграний ними.

«ШАХТАР» «МАРІУПОЛЬ» 6:0 (протокол матчу)

Якщо й були в приазовців якісь плани по відбору очок у гірників, то вони розбилися ще в першій 10-хвилинці, коли забивали Арабідзе й Кащук. Потім «Шахтар», щоправда, взяв паузу аж до 62-ї хвилини (знову прицільно пробив Кащук), та все компенсував Дудік. Артем вийшов на заміну (65-а хвилина), і до 76-ї вже оформив дубль.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» «СТАЛЬ» 9:1 (протокол матчу)

Ніщо не віщувало такої біди гостям, але так сталося, що вже до перерви вони горіли 0:7! Перебудована Андрієм Ущаповським команда моряків видала чергову перемогу, вкрай потужно зігравши в атаці. Найбільше дісталося воротареві гостей Ростиславу Дегтяру від форварда Андрія Штогріна. Набивши півдесятка м’ячів, він круто поліпшив свій статус у реєстрі бомбардирів першості: тепер із десятьма голами ділить 2-4 місця.

«ОЛІМПІК» — «ЗІРКА» — 4:1 (протокол матчу)

Матч аутсайдерів також долучився до сплеску гольової активності команд у звітному турі. Востаннє олімпійці перемагали в чемпіонаті ще восени, у 14 турі, і ось нарешті звитяга, та ще й з розгромом. Переможний гол на рахунку півзахисника з першої команди Івана Брікнера, котрий відновлюється після травми.

«ДИНАМО» — «ВОРСКЛА» — 4:0 (протокол матчу)

Відразу двома голами (причому не зі штрафних) нагадав про свої бомбардирські якості 19-річний хавбек киян Богдан Лєднєв, по перерві Цитаішвілі з Русиним довели справу до розгрому. Утім, за словами наставника динамівців Юрія Мороза, у першому таймі гості завдали клопотів його оборонцям, які занадто багато помилялися та втрачали м’яч.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «КАРПАТИ» — 2:2 (протокол матчу)

Ще один «найменш результативний» (!) матч туру. Завдяки голу Бедої вже у його другому матчі за дубль галичани понад годину вели перед. Та розчарованими у підсумку залишали поле обидва суперники: господарі за сім хвилин не тільки відігралися, а й стали перемагати, та на 88-й пропустили від Толочка. Виправлятися було майже ніколи, ще й капітан Гаврушко отримав червону картку.

«ВЕРЕС» — «ЗОРЯ» — 1:5 (протокол матчу)

А ось у цій зустрічі аж до 70-ї хвилин на голепад ніхто не очікував. Більше того, скромні 1:1 були явно не на користь лідера другої шістки. Тож йому й довелося підтверджувати звання фаворита. Впорався: чотири голи за 10 хвилин від чотирьох різних гравців, і львівські рівненці на лопатках. За словами керманича переможців Володимира Микитина, «Верес» чинив гідний спротив лише до третього пропущеного м’яча, потім — посипався.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)