Новини
12БЕР
Огляд матчів 23-го туру чемпіонату України U-21

Чудову нагоду отримати одноосібного лідера мала турнірна таблиця молодіжної першості…

Проте ні «Шахтар», ані «Динамо» виграти свої матчі й скористатися помилками один одного не змогли: гранди дружно зіграли в нічию. Водночас жоден із інших поєдинків миром не завершився, найзапекліше билися в Маріуполі за третє місце. «Карпати» в сутичці виявилися слабшими.

«ВОРСКЛА» — «ШАХТАР» — 0:0 (протокол матчу)

Після матчу обидва наставники в один голос поскаржилися на калюжу. Валерій Кривенцов запевняв, що через неї гірникам не вдавалися фірмові комбінації, Олександр Омельчук бідкався, мовляв, вона завадила господарям забити буквально з метра. Наслідок надмірної вогкості — суха нічия.

«ВЕРЕС» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 0:1 (протокол матчу)

Програвши у минулому турі саме «Ворсклі» (й вивівши її тим самим до першої шістки), одесити знову повернулися на переможну путь. Оскільки всі три грізні нападники одеситів — Штогрін, Саблін та Плохотнюк — промовчали, справу зробив хавбек Цокан.

«ЗІРКА» — «СТАЛЬ» — 1:2 (протокол матчу)

Невдачі конкурентів і власна перемога дозволили «сталеварам» стрибнути з передостаннього місця в турнірці аж на дев’яте. Хоча далася вона їм нелегко, принаймні перший тайм після влучного пострілу 21-річного захисника «зіркових» Микити Ходаковського гості програли. Як і більшу половину тайму другого, аж поки не настали 80-і хвилини. Ульянов зрівняв, Кушнаренко додав, і на тій же 85-й у господарів сталося вилучення.

«МАРІУПОЛЬ» — «КАРПАТИ» — 2:1 (протокол матчу)

У другому турі поспіль галичани билися за третє місце із суперниками з Донецької області. «Шахтарю» у минулі вихідні програли 2:4, тепер поступилися і приазовцям на їх полі. Наприкінці години гри Войтович заробив пенальті, а Богач його реалізував. Та до цього, й після двічі вправно розпорядився м’ячем Владислав Бугай. До речі, забивав він досвідченому Підківці, закріплюючи за собою лідерство у списку бомбардирів.

«ЗОРЯ» — «ОЛІМПІК» — 2:0 (протокол матчу)

За зізнанням керманича луганців Володимира Микитина, перевагою володіли саме олімпійці. Вони й створювали моменти, «Зорю» двічі рятував кіпер Хмеловський, та голи забивали саме господарі. Нарешті після тривалої паузи відзначився Сандрак-Вінницький (востаннє забивав ще у вересні), другий гол додав захисник Повалій.

«ДИНАМО» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 1:1 (протокол матчу)

Так ось чого, виявляється, чекав новачок олександрійців Олексій Зінкевич. Перейшовши взимку в оренду із «Шахтаря» він не відразу став основним у команді Андрія Купцова, відігравши тільки один повний матч. Із «Динамо» його теж замінили, на 76-й, але ще на 10-й він забив: вперше за нову команду, та ще й такий важливий гол. Всі потуги киян втілилися лише в гол з пенальті (заробив Смирний, пробив Алібеков).

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)