Новини
07БЕР
​Українська Прем’єр ліга підтримує Тиждень дій CAFE

Українська Прем’єр ліга підтримує Тиждень дій CAFE (Centre for Access to Football in Europe/«Центр доступу до футболу в Європі») 2018 року, головний меседж якого – футбол для всіх, доступ для всіх.

З 2013 року Тиждень дій CAFE - це щорічний загальноєвропейський акт солідарності, відзначення людей з інвалідністю та визнання їхньої важливої ролі на всіх рівнях гри. Ми раді додати наше ім'я до списку учасників, які допомагають розповсюджувати ідею CAFE Футбол для всіх, доступ для всіх в Україні.

«Футбол для всіх, доступ для всіх» - це не просто гасло, це те, до чого сьогодні прагне футбол. Українська Прем’єр ліга зі свого боку активно працює над покращенням доступу до футбольних матчів та залученням людей з інвалідністю до футбольного процесу.

Особи з інвалідністю є найбільшою меншиною у населенні кожної держави,загалом сьогодні у світі таких людей понад 1 мільярд. Природно, що велика кількість людей з інвалідністю також захоплюються футболом - найпопулярнішою в світі грою. Україна не є винятком. І, користуючись нагодою, УПЛ висловлює подяку своїм вболівальникам з інвалідністю за їхню лояльність та постійну підтримку.

Втім, слід відзначити, що близько 50% людей з інвалідністю у світі ніколи не мали можливості відвідати наживо футбольний матч чи інший спортивний чи культурний захід. Відтак, приєднуватися до інших зацікавлених сторін у Європі, які поширюють ідею про доступ та інклюзивність для всіх у контексті футболу, залишається важливою місією.

Громадська організація CAFE має на меті покращити доступ до футболу та інтеграцію людей з інвалідністю у гру, яку ми всі любимо. Ми працюємо над тим, щоб особи з інвалідністю могли зайняти своє гідне місце у футболі - від відвідування матчів до волонтерства та роботи у футболі як менеджерів, тренерів та гравців, а також осіб, які приймають рішення.

Більш докладні відомості про CAFE і Тиждень дій CAFE можна отримати на сайті www.cafefootball.eu, написавши на поштову скриньку info@cafefootball.eu або за номером +44 (0) 20 8621 2405.Ви також можете слідкувати за CAFE на сторінці у Facebook (www.facebook.com/cafefootball), Twitter (@cafefootball) та Instagram (@cafefootball.eu), щоб отримувати оновлену інформацію щодо Тижня дій CAFE 2018. CAFE буде розповідати про проведені заходи і ділитися історіями учасниківз використанням хештегу #totalaccess.