Новини
05БЕР
Тактика команд УПЛ: «Динамо»

Тренер: Олександр Хацкевич

У цій рубриці читач зможе ознайомитися зі стислими характеристиками ігрових манер колективів, які беруть участь у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги.

Команду з Києва характеризує експерт Артур Валерко:

Тренер. Олександр Хацкевич — наставник, який залишається відданим давнім динамівським принципам, де робиться акцент на швидкості й інтенсивності гри.

Схема. Більшу частину матчу проти «Зорі» кияни грали за схемою 4+2+3+1, яка в атакувальній фазі ставала повноцінною 4+3+3. При цьому господарі поля авантюрно розкривали зони, надто часто не встигали підстраховувати один одного, загравалися в атаці, не встигали повертатися під час контрвипадів підопічних Юрія Вернидуба. На додачу до численних помилок оборони півзахист не завжди міг упоратися з роллю першого редуту.

Стиль. Від початку зустрічі з луганцями столична команда намагалася діяти «першим номером». Утім, вирішальними для її перемоги стали інші фактори: вищий індивідуальний клас футболістів, вдало розіграні стандарти та прорахунки центрбеків «Зорі» (Василь Прийма, очевидно, ще не цілком готовий, а Олександр Сваток занадто часто програвав епізоди один в один).