Новини
27ЛЮТ
Кібер-футбол виходить на офіційний рівень

Минулого уїк-енду в Одесі відбувся перший кібер-футбольний поєдинок на офіційному рівні

У приміщенні Одеського музею футболу відбувся історичний кібер-футбольний матч між представниками Одеси та Львова. Одним із організаторів цього проекту виступила Українська Прем'єр-Ліга на чолі з президентом Володимиром Генінсоном, який особисто приїхав до Одеси, аби стати свідком дебютного протистояння. Вперше на офіційному рівні на відомому футбольному симуляторі FIFA 2018 зійшлися представники ФК «Чорноморець» та ФК «Карпати».

Кольори і честь міста та ФК «Чорноморець» захищали Андрій Додік і Андрій Буняков, «Карпати» — Андрій Брень та Дмитро Дяків. Не обійшлося й без участі в заході професіональних футболістів. У ролі коментаторів та експертів усіх кібер-матчів виступили футболісти «Чорноморця» Євген Мартиненко й Павло Оріховський.

Перший поєдинок між Буняковим і Бреньом завершився на користь одеситів (3:1). У другому протистоянні між Додіком і Дяківим переможця не виявили (0:0). У третьому вирішальному протистоянні попри те, що львів’яни відкрили рахунок, перемогу здобули «моряки» (2:1). Отож за підсумком трьохматчевого протистояння перемогу здобули представники «Чорноморця» (2:1).

Всі учасники зустрічі отримали призи від одеського клубу. Генеральний директор клубу Анатолій Місюра подякував усім за участь та відзначив, що наприкінці сезону найкращі з одеситів офіційно стануть кібер-спортсменами футбольного клубу «Чорноморець».

Підсумовуючи дебютний поєдинок кібер-футболу, президент Української Прем’єр-Ліги Володимир Генінсон відзначив, що кібер-матч між «Чорноморцем» і «Карпатами» можна назвати тестовим.

«Оскільки я перебуваю тут, то все абсолютно офіційно. Можна вважати, що це перший офіційний матч з кіберфутболу в Україні. Він проходить за підтримки УПЛ та під егідою ФК «Чорноморець», чиї керівники проявили колосальну зацікавленість в організації поєдинку й успішно втілили це в життя. Ми хотіли подивитись наскільки це зацікавить громадськість. Дуже задоволені тим, як все пройшло. Хочемо в майбутньому організувати офіційний турнір з кібер-футболу, аби перед кожним матчем Української Прем’єр-Ліги проводився подібний поєдинок», — підсумував Володимир Генінсон.