Новини
26ЛЮТ
Огляд матчів 21-го туру чемпіонату України U-21

Недовго (лише тиждень) попанувало «Динамо» на чолі турнірної таблиці

У неділю кияни вкрай невдало з’їздили у гості до «Вереса», здобули там нічию й хоча залишилися на вершині, ділять її тепер разом із непримиренним сусідом — «Шахтарем». Гірники, вже знаючи результат матчу конкурентів, невимушено подолали «Зірку».

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «КАРПАТИ» — 3:1 (протокол матчу)

Після героїчної виїзної перемоги у минулому турі над «Шахтарем» моряки продовжили дошкуляти лідерам. Цього разу «прилетіло» в Одесі бронзовим карпатцям. Найцікавіше розпочалося в другому таймі, коли впродовж десяти хвилин господарі відзначилися двічі, а гості награли на вилучення. Відзначимо перший гол (він же переможний) за «Чорноморець» після повернення з оренди в «Динамо» Михайла Плохотнюка, та другий поспіль вдалий вихід на заміну Андрія Штогріна. Цього разу джокеру знадобилося 10 хвилин, а його гол став миттєвою відповіддю на результативну атаку гостей у меншості.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «МАРІУПОЛЬ» — 0:2 (протокол матчу)

І без того напружена боротьба за місця в шістці, закрутилася з новою силою. Приазовці дещо несподівано, в «суху» перемогли в Олександрії місцеву молодіжку й наблизилися до неї на відтань одного очка (і це без урахування трьох балів за технічну перемогу над «Динамо»). В дебюті матчу засмутив суперника Томас Середа, а в компенсований час «додав» з пенальті кращий бомбардир турніру Владислав Бугай.

«ОЛІМПІК» — «СТАЛЬ» — 2:2 (протокол матчу)

Двобій невдах чемпіонату сильнішого не виявив. Хоча олімпійці двічі вели (забивали при цьому захисник і хавбек), гості зусиллями 20-річного нападника Богдана Кушнаренка їх наздоганяли.

«ЗОРЯ» — «ВОРСКЛА» — 0:0 (протокол матчу)

Полтавчани не зуміли обіграти одного з конкурентів за місце у шістці, й наразі посідають сьому сходинку. Та й луганці наразі не можуть почувати себе в безпеці: тут все вирішить останній на першому етапі, 22 тур. З другої спроби видав «сухий» матч за нову команду кіпер «Ворскли» Данило Канєвцев.

«ВЕРЕС» — «ДИНАМО» — 1:1 (протокол матчу)

Неприємності для гостей розпочалися буквально з першої хвилини, коли півзахисник Юрій Бердей засмутив їхнього воротаря Владислава Кучерука. А трохи згодом хавбек киян Сергій Булєца не реалізував пенальті. На початку другого тайму знову гол: цього разу відзначился динамівці (Роман Вантух). Та на більше вони не спромоглися, незважаючи на вихід Назарія Русина — за півгодини перспективний форвард, що відновився після травми, забити не зміг.

«ШАХТАР» — «ЗІРКА» — 4:1 (протокол матчу)

Попри те, що останнім часом гірники повіддавали до оренд чимало лідерів (черговими втратами стали Арендарук та Ігнатенко), не перемогти аутсайдера вони не могли. Знаючи результат динамівського матчу, до 27-ї хвилини господарі результат зробили — 3:0 (двічі забивав Яловенко, ще раз Топалов). Після перерви гол додав Кащук, суперник відповів лише на 90-й.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)