Новини
16ЛЮТ
Вадим Сапай: Тренери вирішать, яка тактична схема оптимальна

Крайній захисник «Ворскли» — про очікування й настрій на вихідні, а також про тактичні сюрпризи команди

— Вадиме, післязавтра поновлюється Чемпіонат України: в якому настрої очікуєте повернення ігрового ритму і як згадуєте збори в Туреччині?

— Чекаємо з нетерпінням початку другого етапу сезону. Хочеться вже, нарешті, пограти в офіційному поєдинку… Щодо зборів — провели їх дуже продуктивно. Думаю, офіційні матчі все покажуть.

— Як можна пояснити такий парадокс: до якогось моменту «Ворскла» була єдиною вітчизняною командою, котра вигравала всі спаринги, втім, опісля настав період поразок?

— По-перше, нереально вигравати всі зустрічі — тим паче на зборах. По-друге, програші: вони мали місце наприкінці зборів, коли ми вже були втомлені. Окремий момент — специфіка тренувального періоду: тут на кожен спаринг конкретні завдання.

— За підсумком зимової підготовки чітко вимальовується основний склад команди: Шуст — Сапай, Чижов, Даллку, Пердута — Ребенок, Чеснаков, Шарпар, Кобахідзе — Кулач (Васін), Коломоєць…

— (Сміється.) Побачимо в іграх Чемпіонату! На це запитання я не маю права відповідати: під час зборів ми готували різні варіанти гри, тому я не можу розкривати карти.

— Влітку та восени 2017-го в більшості матчів полтавці грали з одним номінальним форвардом, утім, під кінець року перейшли на схему з двома. Як буде в другій частині Чемпіонату?

— Знову-таки, будуть різні схеми: в Туреччині ми пробували грати як із одним нападником, так і з двома. Також були експерименти в інших ланках. Тренери вирішать, яка оптимальна.

— Суботній поєдинок «Ворскли» і «Вереса» розглядається фахівцями як один із ключових у розподілі місць із третього по сьоме…

— Враховуючи високі позиції обох команд у турнірній таблиці, можна, вважаю, очікувати цікавої гри. Тут, окрім іншого, буде видно, як ми і вони провели зимову підготовку.