Новини
07ЛЮТ
Олександр Маткобожик: Гратимемо з чотирма захисниками, опорником, двома форвардами…

Захисник «Зірки» — про збори, тактику й орієнтири на весну

— Олександре, позавчора завершився збір Вашої команди в Нікополі. Як оцінюєте його?

— Позитивно. Умови праці були непрості, але вони, вважаю, загартували команду! Спочатку, коли стояла мінусова температура, ми займалися на полі зі штучним покриттям, потім, коли потеплішало, перешли на «живе». Різні умови підготовки сприяють тому, що ми будемо готові до різних полів навесні.

— 2018 року команда з Кропивницького провела шість спарингів, і всі або з клубами нижчих ліг, або з молодіжними командами. Чи не завадить це Вам оцінити свій реальний потенціал?

— Думаю, не завадить. По-перше, в кожному з шести матчів ми грали проти серйозних суперників. По-друге, спаринги цінні не самі по собі, а як засіб відпрацювання різних моделей гри, як поле для експериментів.

— Ваш партнер Олексій Чичиков розповідав, що сьогодні наставники переводять колектив на схему з двома, а не трьома центральними оборонцями. Як триває процес «перекваліфікації»?

— Процес триває. З одного боку, я не знаю і не можу знати, яке остаточне рішення тренерського штабу — наставники відповідають за такі речі. З другого, підозрюю, саме з чотирма захисниками й будемо грати навесні.

— У зв’язку з цим виникає наступне запитання: чи відбудуться тактичні зміни в інших ланках?

— Знову ж таки — не можу знати точно. Припустімо, у нас майже на кожен спаринг змінювалася модель гри. Проте, судячи з останніх матчів, гратимемо з чотирма захисниками, одним опорником, двома форвардами…

— Днями «Зірку» залишив провідний центрбек Тарас Качараба. На вашу думку, як це вплине на команду?

— Ви маєте на увазі, чи не з цим пов’язана зміна в моделі гри в обороні? Не можу знати… Щодо Тараса — так, його бракуватиме, це сильний футболіст. Бажаю йому успіху в Словаччині!

— Насамкінець про турніру ситуацію: до зони вильоту не так уже й далеко… Чим «Зірка» здивує навесні?

— Думаю, багато чого стане відомо вже 18 лютого — в поєдинку з «Маріуполем». Побачимо. Хоча мені здається, що маємо залишитися в УПЛ на наступний сезон і вже сьогодні готуватися до Чемпіонату-2018/19…