Новини
12ГРУ
Василь Сачко – найкращий тренер 19 туру Чемпіонату УПЛ!

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру Української Прем’єр-Ліги

Чим ближче до завершення другого кола, тим більше загострюється боротьба за першу шістку. Останній ігровий тиждень 2017 року в цьому плані зберігав величезну інтригу, і відразу кілька матчів визначали положення у групі лідерів напередодні зимової перерви. У ключовому з них «Ворсклі» в гостях вдалося розгромити «Олімпік» – 4:1.

Тож наш сьогоднішній лауреат – головний тренер «Ворскли» Василь Сачко. Його підопічні завдали крупної поразки одним із найголовніших конкурентів, що дозволило полтавській команді піти на новорічні канікули на третьому місці.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Для «Ворскли» цей виїзд був визначальним – зважаючи на непрості протистояння у конкурентів, перемога над одним із них в очному матчі відкривала перед полтавцями чудові перспективи. Незважаючи на всі труднощі, підопічні Сачка виграли виїзний матч і в чудовому настрої завершили ігрову програму року.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Дискваліфікація універсала Чеснакова, а також пошкодження Чижова, яке спричинило до ранньої вимушеної заміни ще у першому таймі, однозначно погіршили шанси гостей. І треба віддати належне ворсклянам, що без двох важливих гравців вони довели цей матч ще й до розгромної перемоги.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 4
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Особливої потреби експериментувати у гостей не було, але відзначимо кілька дуже вдалих рішень. Серед них – вимушений хід із переводом Матвієнка у центр після травми Чижова, якого замінили не на захисника, а на гравця атакувального плану (Кадимяна), що дозволило посилити тиск на господарів.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

По-перше, знову констатуємо, що зі складом тренерський штаб полтавців вгадав повністю. По-друге, відзначимо, що ворскляни керували грою. Вимушена заміна виявилася неочевидною, але вдалою (значить, тренери добре знають справжні можливості тих же Матвієнка та Ребенка). Вихід Кравченка замість Кулача дозволив більше наситити півзахист та налагодити відбір і гальмування суперників. А навіть випуск Одарюка на останні хвилини позначився при останній результативній комбінації. Отже, всі тренерські рішення гостей спрацювали.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Третя поспіль перемога «Ворскли», безпрограшна серія у чемпіонаті досягла чотирьох матчів – поразок полтавці не знають вже більше місяця (з часу драматичного виїзду до «Динамо»). При цьому осічки конкурентів та виграш в очному матчі проти одного з них дозволили ворсклянам досягти третьої позиції. І саме на оптимістичній позиції у трійці найкращих «Ворскла» йде на зимівлю, чим неабияк надихає і свій колектив, і керівництво клубу, і вболівальників.

Лауреат 19-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги:
Василь Сачко («Ворскла»)
Середній бал – 4,8

http://uafc.org.ua