Новини
11ГРУ
Огляд матчів 19-го туру Чемпіонату U-21

Незвично довгим виявився звітний тур: розпочався ще в листопаді, а останній матч було зіграно тільки минулої суботи, 9 грудня

Тоді, восени, першими з’ясували стосунки сусіди у західноукраїнському дербі — «Карпати» й «Верес». Також наперед позмагалися й «Зоря» із «Шахтарем». Завершилося ж дійство, а з ним і осіння частина молодіжної першості суботнім поєдинком динамівців в Олександрії.

«ВЕРЕС» — «КАРПАТИ» — 0:1 (протокол матчу)

Хоча за регламентом матч мав для львів’ян виїзний статус, відбувався він у столиці Галичини, на стадіоні «СКІФ», де проводить свої домашні зустрічі рівненська молодіжка. Свою перевагу номінальні гості втілили лише у другому таймі, але переконливо: досвідчений Котляр збив Войтовича, коли той виривався сам на сам з голкіпером, заробивши вилучення і небезпечний штрафний. Роман Лебедь правою закрутив м’яча у праву дев’ятку.

«ЗОРЯ» — «ШАХТАР» — 0:0 (протокол матчу)

Господарі на чолі із завзятим та вкрай досвідченим капітаном Микитою Каменюкою дали справжній бій віце-чемпіону. І попри присутність знаних атакерів Глущука, Арабідзе, Дудіка з Арендаруком гірники не забили жодного разу. Наставник «Шахтаря» Валерій Кривенцов відзначив, що, певне, нічия — закономірний результат, хоча й підкреслив, що його команда мала більше шансів забити.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ЗІРКА» — 3:0 (протокол матчу)

Зустріч із аутсайдером першості не віщувала одеситам негараздів, проте перший тайм завершився саме так — унічию. Зате по перерві моряки розважилися в атаці, другий гол на рахунку Сільвіо, наразі з чотирма влучними ударами він є кращим бомбардиром команди. Ця перемога й осічка «Олімпіка» дозволили «Чорноморцю» піднятися на восьму сходинку.

«ОЛІМПІК» — «ВОРСКЛА» — 0:2 (протокол матчу)

Наставник полтавчан Олександр Омельчук найретельнішим чином налаштовував підопічних саме на перемогу. Адже, за словами тренера, тільки вона сприяла б подальшій боротьбі ворсклян за місце у першій шістці. Гравці коуча почули і на 23-й хвилині Тарас Саків відкрив рахунок, а на 68-й Максим Куліш його подвоїв. Сталося це, вже коли господарі грали в меншості: Назар Єдинак за шість хвилин двічі нарвався на жовті картки.

«МАРІУПОЛЬ» — «СТАЛЬ» — 1:3 (протокол матчу)

Найнесподіваніший результат було зафіксовано на узбережжі Азовського моря. Передостання на той момент команда чемпіонату спромоглася переграти претендента на потрапляння у шістку, та ще й на його полі. При цьому перший тайм гості виграли завдяки голам Вакули й Щебетуна, а ось початок другого видався «чорним»: вилучення й реалізований трохи згодом Бугаєм пенальті. Однак успіх розвинути не вдалося, натомість Вакула забив ще раз.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ДИНАМО» — 0:1 (протокол матчу)

Окрилений дебютом за першу команду перемогу киянам приніс 19-річний нападник Назарій Русин. Його гол на 66-й хвилині виявився вже дев’ятим точним у цьому чемпіонаті, дозволив динамівцям набрати чергові три очка й впритул наблизитися до лідера «Шахтаря». Цікаво, що на 79-й він отримав жовту картку, а невдовзі був замінений Алєксєєвим. Господарі ж догравали поєдинок у меншості після вилучення Бабогло на 79-й.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)