Новини
07ГРУ
Зірки УПЛ: Павло Лук’янчук

Універсальний оборонець із хорошими персональними даними

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, а також фахівці, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Захисника «Олімпіка» характеризує експерт Артур Валерко:

Характеристика. Універсальний оборонець із хорошими персональними даними.

«Плюси» в грі. Передовсім універсалізм: здатен зіграти на правому фланзі оборони й у центрі; можливо, невдовзі проявить себе на лівій бровці та в опорній зоні. Крім того, Лук’янчук стрибучий, уміє «читати» гру, володіє пасом на ближнього (а в перспективі — «першою» передачею). Зрештою, нагадаю, що він іще дуже молодий (21 рік).

«Мінуси» в грі. Головний — невизначеність амплуа: в Павла є певна невідповідність між футбольними задатками й тим, що він уміє на полі. За задатками — він центрбек, адже володіє футбольним інтелектом. А за антропометрією Павло крайній оборонець, адже швидкий і тендітний (70 кг ваги при зрості 180 см).

Перспективи. Якщо вирішиться згадане вище «позиційне» протиріччя, Лук’янчук виросте до статусу «третього виклику» від національної збірної.