Новини
06ГРУ
ШАХТАР — МАНЧЕСТЕР СІТІ — 2:1

«Гірники» дарують Україні свято, виходячи в плей-оф Ліги чемпіонів!

…Хоч як крути, а турнірну специфіку не обманеш: якщо ти виконав завдання в конкретному змаганні, складно знайти стимул на решту матчів у ньому.

«Манчестер Сіті» — як свіжий приклад: виграли групу — навіщо з усіх сил старатись у завершальному матчі стадії? Тим паче тоді, коли в національному Чемпіонаті намітилася певна пробуксовка. Й можна скільки завгодно роздавати інтерв’ю й говорити, що вийдеш на поле оптимальним складом і при цьому обіцяти «допомогу» наставнику зацікавленої сторони… — турнірну стратегію не обманеш.

Так і тут: Гвардіола, попри запевняння, виставив у Харкові не зовсім основний склад. І до перерви ця 11-ка фактично вчисту програла господарям поля: як за володінням м’ячем, так і за ігровою поставою. Врешті, за результатом — 2:0 на користь «гірників».

Понад те: і після перерви нічого суттєвого на полі не змінилося. Попори те, що Гвардіола почав випускати на поле деяких основних виконавців, які починали матч на лаві запасних. Як мовиться, не помогло гостям: упевнені в собі підопічні Фонсеки спокійно тримали гру під контролем, за нагоди організовуючи небезпечні атаки.

Отже, 2:1: «Шахтар» дарує свято Україні, виходячи в плей-оф Ліги Чемпіонів!