Новини
04ГРУ
Огляд матчів 18-го туру Чемпіонату U-21

Емоційним і багатим подіями видався звітний тур молодіжної першості

Навіть простий перелік покаже, скільки несподіванок подарував передостанній ігровий уїк-енд турніру: поразка найближчого переслідувача лідерів-гірників — «Зорі», дещо несподіваний розгром динамівцями «Маріуполя», бійка аутсайдерів в одні ворота й насамкінець не дограний матч у Львові.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ЗОРЯ» — 2:1 (протокол матчу)

Аби наблизитися до «Шахтаря» на максимально коротку відстань, луганцям конче необхідна була перемога. Однак в Одесі їм не дозволили зачепитися бодай за нічию, хоча завдяки голу Леонідаса гості виграли перший тайм. Та по перерві моряки відповіли двічі, а на 88-й хвилині своїх підвів ще й Кочергін, котрий нарвався на червону картку.

«ШАХТАР» — «ВЕРЕС» — 1:0 (протокол матчу)

У матчі, в якому не було показано жодної жовтої картки, гірникам, як фаворитам двобою, довго не вдавалося відкрити рахунок. Лише на 56-й хвилині кращий снайпер гірників Юрій Глущук вдало зігравши на добиванні пробив кіпера Фастова. До речі, гол цей став для хавбека дев’ятим у чемпіонаті.

«ЗІРКА» — «СТАЛЬ» — 0:3 (протокол матчу)

Остання команда таблиці приїхала в гості до передостанньої, і після таких нескромних відвідин помінялася із суперником місцями. Незважаючи на солідний десант, що прибув на допомогу молодіжці з першої команди, кропивничани не змогли скласти гідну конкуренцію супернику. Величезна кількість помилок призвела до двох голів, а потім ще й не пощастило: Льопка відбив і пенальті, і добивання, але рикошетом від партнера м’яч залетів до сітки.

«ДИНАМО» — «МАРІУПОЛЬ» — 4:0 (протокол матчу)

Довгоочікуване протистояння виправдало всі сподівання. Після матчу керманич киян Юрій Мороз закликав не зважати на остаточний рахунок, відзначивши, що перемога далася його команді нелегко. Відзначимо, що перший м’яч забив Євген Смирний і завдяки цьому обійшов усіх конкурентів і одноосібно очолив бомбардирські перегони (у нього вже 10 голів). Практично відразу ж приазовці залишилися у меншості, і ще до перерви пропустили вдруге. Потім, як кажуть, була справа техніки.

«ВОРСКЛА» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:0 (протокол матчу)

Полтавчани мали змогу увірватися до чільної п’ятірки, для чого варто були лише обіграти олександрійців. Це не вдалося, більше того, у другому таймі гості могли навіть виграти. Щоправда, на грі полтавців позначилися численні травми та дискваліфікації провідних виконавців.

«КАРПАТИ» — «ОЛІМПІК» (протокол матчу)

Цей поєдинок взагалі не було завершено, хоча на момент припинення гри господарі вели у рахунку 4:0. У зв’язку з підозрами про договірний характер гри президент «Олімпіка» Владислав Гельзін ухвалив рішення вивести свою команду з поля. Тепер, певне, варто чекати розслідування і його результатів.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)