Новини
23ЛИС
Зірки УПЛ: Сілас

Нетиповий бразилець

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, а також фахівці, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Зорі» характеризує експерт Сергій Нагорняк:

Характеристика. Новачок луганців — нетиповий бразилець. Насамперед тому, що виступає на «нетворчій» позиції опорника плюс виконує дуже багато чорнової роботи.

«Плюси» в грі. Працездатність. Мобільність. Витривалість. Удар лівою. Хороша спортивна агресія й зведеність на боротьбу.

«Мінуси» в грі. Від бразильця завжди хочеться більшого. У випадку Сіласа — щоби він частіше зустрічався з м’ячем. Іще би виокремив невисоку ефективність під час верхової боротьби (через зріст, зрозуміло).

Перспективи. На мою думку, він і досі по-справжньому не розкрився як футболіст, тому сьогодні складно говорити про його істинний потенціал. Сподіваюся, під керівництвом Юрія Вернидуба бразилець покаже все, на що здатен.