Новини
20ЛИС
Огляд матчів 13-го туру Чемпіонату U-19

Цілою низкою несподіваних результатів потішив тур, порядковий номер якого ще називають «чортовою дюжиною»

У низці матчів не пощастило фаворитам, у стартовому ж поєдинку піймав облизня навіть лідер — «Шахтар». Натомість два його переслідувачі свої поєдинки виграли.

«ВЕРЕС» — «ШАХТАР» — 4:1 (протокол матчу)

Розпочався тур з того самого розгрому фаворита. На львівському стадіоні СКІФ скромний «Верес» вже до 35-ї хвилини вів — 3:0! Наставник віце-чемпіонів Сергій Шищенко слушно констатував, що його підопічні поступилися супернику в бажанні, майстерності та організації. По перерві гірники трохи підрівняли рахунок, та господарі тут-таки відновили перевагу.

«ОЛІМПІК» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 1:0 (протокол матчу)

Дивовижно, але після цієї несподіваної поразки олександрійські юніори навіть зосталися на своєму четвертому місці. Просто «Зоря» з «Чорноморцем», які мали змогу обійти конкурента, свої матчі також програли. Пропустивши ще на 19-й хвилині, гості так і не змогли відігратися, діючи при цьому аж занадто ввічливо — жодної жовтої картки.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «МАРІУПОЛЬ» — 1:2 (протокол матчу)

А приазовці до початку поєдинку побоювалися господарів, за словами тренера «Маріуполя» Геннадія Орбу, «Чорноморець» напрочуд потужно грає вдома й недарма обігравав там «Динамо». Є в одеситів і крутий снайпер Богдан Саблін, свій черговий гол (вже восьмий у турнірі) він таки забив. Та гості відзначилися двічі, переможно — на 85-й хвилині й заробили три очка.

«АРСЕНАЛ» — «КАРПАТИ» — 0:1 (протокол матчу)

Наставник юних «левів» Андрій Тлумак залишився задоволеним, насамперед, грою на нуль ззаду вже у третьому матчі поспіль. Зазначивши при цьому, що в гостях у канонірів грати завжди важко. Це й підтвердила зустріч: створивши безліч моментів, карпатці забили лише одного разу, та й то після стандарту. Розіграш кутового на дальній стійці вдало завершив капітан Петро Харжевський.

«ДИНАМО» — «ЗОРЯ» — 4:1 (протокол матчу)

Програвши перший тайм із рахунком 0:2 (у господарів виблискував форвард Євген Ісаєнко: гол плюс пас), луганці через годину гри відчайдушно скоротили відставання. Але успіх не розвинули, і на самісінькому фініші матчу отримали ще два голи. Цього разу солістом виступив Владислав Наумець: віддав пас Олегу Лизі, та заробив пенальті (реалізував Сорокін). «Динамо» продовжило погоню за «Шахтарем», луганці залишилися п’ятими.

«СКАЛА» — «ВОРСКЛА» — 0:1 (протокол матчу)

Господарі випереджали полтавців лише на одне очко, й були вищими на один щабель турнірної таблиці. Невтішний результат перевернув все догори дригом: відбившись у першому таймі, гості по перерві ще й забили та вирвали перемогу. При цьому в їхньому складі було чимало резервістів на чолі з воротарем-дебютантом 17-річним Костянтином Солобчуком.

«ЗІРКА» — «СТАЛЬ» — 0:2 (протокол матчу)

В обох невдах чемпіонату напередодні очної зустрічі було по 9 очок, «сталевари» випереджали «колег» лише завдяки різниці м’ячів. Тепер команда з Кам’янського попереду законно: забивши по голу в кожному з таймів, гості наздогнали за очками 11-у «Скалу».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)