Новини
20ЛИС
Огляд матчів 16-го туру Чемпіонату U-21

У половині матчів чергового туру молодіжної першості суперники навіть не відповіли переможцям голами

У трьох інших матчах, відповідали, але тільки по разу. На відміну від основи молодіжка «Шахтаря» не програла в матчі з «Олександрією», хоча в цьому чемпіонаті (на противагу УПЛ) команди навіть ділили перше місце.

«ШАХТАР» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 5:0 (протокол матчу)

Вочевидь, пауза в чемпіонаті не пішла на користь переслідувачам гірників. Вони були нещадно биті в Щасливому, хоча у першому таймі пропустили лише двічі: від Ігнатенка та Дудіка. Це вже по перерві розійшовся Денис Арендарук (на його рахунку дубль), підтримав нападника хавбек Топалов.

«ЗІРКА» — «ДИНАМО» — 0:4 (протокол матчу)

Кияни забили менше гірників, зате вони єдині в турі здобули виїзну перемогу. При цьому це був той випадок, коли динамівським дублерам не допомагали гравці основи. «Зірка», котра тільки нещодавно видерлася нагору з останнього місця, знову почала зворотній шлях. Один із голів, а саме другий, у переможців забив Євген Смирний, і з вісьмома влучними ударами зрівнявся з кращими бомбардирами чемпіонату.

«ЗОРЯ» — «ВЕРЕС» — 1:0 (протокол матчу)

Ще на 26-й хвилині господарі зусиллями 18-річного нападника Владислава Борисенка повели в рахунку, а потім не без допомоги досвідчених воротаря Олексія Шевченка та захисника й капітана Микити Каменюки втримали цю мінімальну перевагу. Відзначимо, що у матчі не було показано жодної картки.

«КАРПАТИ» — МАРІУПОЛЬ» — 3:1 (протокол матчу)

Уже знаючи про катастрофу «Олександрії», львів’яни просто не мали права не скористатися таким шансом. Їхня навала ще на 29-й хвилині мала завершатися голом, та досвідчений Мемешев не реалізував пенальті. За вісім хвилин ще один 11-метровий пробивав уже екс-іспанець Швед — влучно. По перерві господарі відзначилися ще двічі, й лише на 82-й дозволили супернику розмочити рахунок.

«ВОРСКЛА» — «СТАЛЬ» — 4:1 (протокол матчу)

Підсумковий рахунок не повинен вводити в оману: розгромним він став лише після 90-ї хвилини, а перший тайм взагалі завершився унічию (1:1). На 57-й захисник і капітан полтавців Олег Остапенко забив переможний гол, й лише на фініші зустрічі шоста команда чемпіонату дотиснула аутсайдера турніру.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ОЛІМПІК» — 2:1 (протокол матчу)

У складах обох команд було чимало молодих, але вже досвідчених гравців: Третьяков, Сільвіо й Мочуляк в одеситів, підсилені ветераном Антоновим, Хомутов, Лухтанов, Міхальов — в олімпійців. Зважаючи на передостаннє місце в таблиці «Чорноморця», три очка важливіші були саме для нього. І моряки їх здобули, стрибнувши відразу на десяту сходинку.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)