Новини
17ЛИС
Анонс 16 туру Чемпіонату УПЛ

«Буря проти граніту» як характеристика центрального матчу

ШАХТАР — ОЛЕКСАНДРІЯ

У зустрічі першого кола мав місце вже «класичний» для «гірників» у поточному сезоні розвиток подій: вони першими пропустили, зустріли опір дуже організованої команди, втім, завдяки індивідуальним діям деяких футболістів не лише зрівняли рахунок, а й вийшли вперед. Сьогодні в олександрійців перевага в одному — мотивації: їм, на відміну від суперника, не можна оступатися.

Відсторонення: немає — немає.

ЗІРКА — ДИНАМО

Попереднього туру, перервавши безвиграшну серію, кияни повернули психологічну впевненість, що допоможе їм у подальшому наборі очок. Для кропивничан завершення невдалої низки матчів відбулося за тиждень до того, а на минулих вихідних команда не програла. Навесні «Зірка» красиво поклала «Динамо» на лопатки — 2:0. І тепер, не може бути сумнівів, спробує досягти свого.

Відсторонення: Качараба — немає.

ЗОРЯ — ВЕРЕС

Дивлячись на турнірне становище — центральний поєдинок туру. Причому, що подвійно цікаво, це буде матч колективів-антиподів: у луганців по чотири перемоги й програші, а різниця м’ячів — 26:22 (48 голів — у жодного іншого учасника Чемпіонату немає таких показників!), у «Вереса» — чотири виграші, дві поразки, дев’ять нічиїх, а за голами — 16:9 (сумарно 25).

Відсторонення: Андрієвський — Сімінін.

КАРПАТИ — МАРІУПОЛЬ

Можна сказати, також гра «антонімічних» команд: із одного боку, підопічні Зайцева, котрі фантастично обороняються, зате рідко забивають; із другого — хлопці Бабича, які переживають процес перебудови, що передбачає інші (атакувальніші) «рейки». Чи досягне, нарешті, свого «Маріуполь»? Чи, можливо, повториться «сценарій» недавнього матчу в Одесі?

Відсторонення: немає — Гоміс.

ВОРСКЛА — СТАЛЬ

Під керівництвом Костова кам’янчани навчилися не програвати, демонструючи дуже надійні дії біля своїх воріт; підопічні Сачка вже доволі тривалий час не перемагають, при цьому рідко поступаючись по грі. У кожної команди свої цілі на сезон: «Сталь» поки в нижній частині таблиці, «Ворскла» поступово віддаляється від третього місця. Нічия більше невигідна господарям поля.

Відсторонення: немає — Е. Малакян, Тимчик.

ЧОРНОМОРЕЦЬ — ОЛІМПІК

У зв’язку з виступом у попередньому турі доцільно припустити, що тепер команди, котрі закриють програму 16 ігрового дня, перебувають у різному психологічному стані. З одного боку — «Олімпік», якого в останню мить зрадила Фортуна: такі 3:3 — непросто пережити. З другого — «Чорноморець» із нульовою нічиєю. Хто швидше відновиться — той і візьме три бали.

Відсторонення: Люлька — Моха.