Новини
16ЛИС
Іван Лобай: Вірю, що заб’ємо мінімум один м’яч і не пропустимо

Центральний захисник «Карпат» — про перерву між турами, специфіку результатів команди та незмінність завдань на сезон

— Іване, наскільки відрізнявся графік тренувань «зелено-білих» під час «вікна» в Чемпіонаті?

— Майже весь цей час мали режим дворазових тренувань. Працювали на нашій базі у Брюховичах. Вважаю, добре підготувалися до поновлення сезону.

— 17 вересня «Карпати» провели дебютний поєдинок під керівництвом Сергія Зайцева. З того часу львів’яни видали такі результати: 0:0 — 1:1 — 0:2 — 0:0 — 1:0 — 1:1 — 0:0. У семи матчах різниця м’ячів 3-4. Це комплімент обороні чи зауваження атакувальній ланці?

— Й одне, й інше. Добре, що налагодили дії в обороні, бо до того пропускали занадто багато. А з атакою справді маємо труднощі, причому так триває не перший рік. На мою думку, просто треба багато працювати, й усі проблеми можна вирішити.

— Це взагалі дуже цікавий момент: Зайцев одразу навів лад у захисті (з тими ж футболістами) — чому не вдається зробити аналогічне попереду?

— Складно сказати, чесне слово… Я намагаюся дивитися на це з оптимістичного боку: ми, повторюся, надто багато пропускали — більше за всіх у Лізі, й той факт, що тепер часто граємо «насухо», — радує. Тобто половину робити, вважай, виконали. Тепер попереду друга половина.

— Статистика свідчить, що за 12 зустрічей у сезоні Ви всього двічі били по воротах, і щоразу повз ціль. Це така специфіка гри «зелено-білих» чи просто не виходить?

— Розумію, на що натякаєте, — універсалізм, і таке інше. Просто я ж центральний захисник, і для мене найголовніше, щоби моя команда не пропускала. А далі вже робота півоборони та нападу.

— 16 туру «Карпати» зустрінуться з «Маріуполем»: що очікувати від матчу, де одна команда будує гру від захисту, а друга намагається опанувати атакувальні «рейки»?

— Буде дуже цікава гра. Ми ж пам’ятаємо 0:3 у першому колі. Вірю, що заб’ємо мінімум один м’яч і не пропустимо.

— Попри не зовсім вдалий старт сезону, «зелено-білі» відстають від першої шістки всього на сім очок. Отже, завдання пробитись у Групу 1 ІІ етапу Чемпіонату не відміняється?

— Поза сумнівом! Завдання таке є, його ніхто не знімав. І шанси у нас, на мою думку, дуже навіть пристойні. Залишилося сім турів — достатній час, аби надолужити відставання.

— Іване, Ви були основним при обох наставниках львів’ян у сезоні. Перший, Серхіо Наварро, отримав велику порцію критики. А Ви з якими відчуттями згадуєте його роботу?

— Наш попередній тренер — іспанець, і це відчувалось у його роботі: він хотів навчити нас грати в «тікі-таку», проте для такої манери потрібні особливі умови. Натомість Зайцев — український наставник, він знає наші умови — Чемпіонат, менталітет футболістів, отже, йому простіше працювати.