Новини
14ЛИС
Зірки УПЛ: Максим Луньов

Молодий перспективний футболіст флангу

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, а також фахівці, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Зорі» характеризує експерт Андрій Полунін:

Характеристика. Молодий перспективний футболіст флангу, який поки що сируватий для УПЛ. Минулого сезону пробився в основу «Дніпра» через великі зміни у складі й довіру наставника Дмитра Михайленка. Цей Чемпіонат почав натужно, видно було, що йому дуже складно, втім, Юрій Вернидуб продовжував награвати хлопця, й останніми тижнями це дало результат.

«Плюси» в грі. Непогана ліва нога. Техніка. Готовність працювати і прогресувати.

«Мінуси» в грі. Фізичні дані: Луньову треба наростити м’язову масу, взагалі стати міцнішим. У вітчизняному Чемпіонаті команди традиційно орієнтовані на силову гру, в якій поки що Максим не може бути достатньо ефективний. Іще би відзначив недостатню швидкість — принаймні таке в мене візуальне враження.

Перспективи. Сьогодні він має чіткий орієнтир у вигляді Олександра Караваєва: та ж позиція, проте порівняйте комплекцію тіла, корисність, обсяг роботи, впевненість у собі. Словом, новачку луганської команди є над чим працювати.