Новини
09ЛИС
Зірки УПЛ: Андрій Запорожан

Досвідчений футболіст середини поля

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Олександрії» характеризує експерт Артур Валерко:

Характеристика. Досвідчений футболіст середини поля, вмілий у колективних діях і корисний як у руйнівній фазі гри, так і при атаці на початковій фазі.

«Плюси» в грі. Лідерські якості. Досвід. Футбольний інтелект. Різносторонність (у юності-молодості виступав ледь не на всіх позиціях, окрім воротарської). Завжди грає на рівні вище середнього.

«Мінуси» в грі. Вік, за наслідком чого почав втрачати швидкісні якості. Недостатні фізичні дані (що компенсує стрибучістю та азартом), отож не може нав’язати силову боротьбу. Інколи «захоплюється» розмовами з арбітрами.

Перспективи. Рік-другий на добротному рівні Запорожану гарантовано. Сьогодні «Олександрія» переживає перехідний етап, і роль Андрія буде визначальною. При ньому виросте футболіст, який замінить його.