Новини
08ЛИС
Зірки УПЛ: Тарас Степаненко

Опорник №1 України

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Шахтаря» характеризує експерт Анатолій Чанцев:

Характеристика. За весь час мого перебування у професійному спорті я не бачив людини, яка би так уважно й сумлінно ставилася до навчального процесу. Ця здатність дає змогу Степаненку бути одним із найкращих футболістів та опорником №1 України.

«Плюси» в грі. Феноменальна здатність учитися. Дії у відборі. Гра головою (Тарас завжди ходить на подачі стандартів). Чіпкість. Витривалість. Самовідданість. Міцна статура. Ліва нога.

«Мінуси» в грі. Низька ефективність при атакувальній фазі матчу (особливо на тлі бразильців). Права нога. (Зауваження: ці два моменти він серйозно підтягнув за час перебування у «Шахтарі».) Зайва емоційність.

Перспективи. Тарас — не просто гравець основи чемпіона України, це людина, без якої, за словами Паулу Фонсеки, неможливо уявити нинішніх «гірників». Тобто у Степаненка вже є все, про що можна мріяти у професійному плані.