Новини
06ЛИС
Огляд матчів 12-го туру Чемпіонату U-19

Звітний тур ще чіткіше підкреслив контури лідерської трійки та так званої групи переслідування

Команди з першої трійки — «Шахтар», «Динамо» та «Карпати» — турнірних очок не втрачали, ті ж, хто наздоганяє балами з суперниками ділилися, тому й забуксували. Перемогла лише «Зоря», тому й піднялася на одну сходинку.

«МАРІУПОЛЬ» — «АРСЕНАЛ» — 2:2 (протокол матчу)

Каноніри не дуже вражають в чемпіонаті результатами, однак у найважливіший момент хлопці вміють зібратися. Ось і на берег Азовського моря «Арсенал» приїхав явно не фаворитом, однак першим повів у рахунку, вже на 4-й хвилині. Година знадобилася господарям, аби відігратися та вийти вперед. Та перемогти їм не судилося: за п’ять хвилин до завершення основного часу гості забили вдруге.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ВЕРЕС» — 2:2 (протокол матчу)

Перед звітним туром «Верес» йшов дев’ятим, на цій же позиції й залишився після всіх зіграних матчів. А ось супернику своєму цією нічиєю життя попсував від душі: «Олександрія» знаходилася на відстані одного очка від третіх «Карпат», тепер відстає вже на три.

Могло бути й більше, якби господарі не врятувалися на останніх секундах: перший тайм вони програли 0:2, а на третій компенсованій хвилині матчу поступалися 1:2, та все ж вирвали нічию завдяки голу Павла Пастухова.

«ЗОРЯ» — «ОЛІМПІК» — 2:1 (протокол матчу)

Скориставшись похибками конкурентів луганська команда виграла важкий двобій у найближчого переслідувача, і протиснулася до чільної п’ятірки. Обмінявшись голами на початку другого тайму, суперники до 85-ї хвилини не могли визначити сильнішого, аж поки влучний удар не вдався півзахиснику Семену Вовченку.

«ВОРСКЛА» — «ЗІРКА» — 3:0 (протокол матчу)

Неочікуваний багатьма аутсайдер турніру «Ворскла» у двобої з іншим невдахою нарешті проявив себе в атаці. Хоча близько години обидві команди грали на нуль. Лише після цього, як відзначив наставник полтавчан Вадим Мандрієвський, за рахунок пресингу, темпу гри та вдалим замінам господарі почали забивати. Спочатку один раз, а потім, після 76-ї ще двічі.

«КАРПАТИ» — «СКАЛА» — 1:0 (протокол матчу)

Керманич карпатців Андрій Тлумак влучно пояснив перемогу зі скромним рахунком: «Це ж наше дербі, тому такі матчі з боротьбою й виходять. «Скала» хотіла виграти, була рішуче налаштована, та ми перемогли. Хоча, відверто кажучи, можливо, справедливішим підсумком була б нічия».

«СТАЛЬ» — «ДИНАМО» — 1:4 (протокол матчу)

Незважаючи на різні вагові категорії, один із аутсайдерів до 65-ї хвилини на рівних змагався з чемпіоном (1:1), та потім різниця в класі все ж далася взнаки. Один із голів на рахунку кращого бомбардира команди Євгена Ісаєнка, у нього вже шість влучних пострілів.

«ШАХТАР» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 3:0 (протокол матчу)

П’ята команда чемпіонату не змогла нічого протиставити кращому на сьогоднішній день колективу турніру. Відзначимо, що голи у переможців забивали Кащук, Кулаков та Кузьменко — після цього туру всі троє й очолили список кращих снайперів першості.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)