Новини
06ЛИС
Огляд матчів 15-го туру Чемпіонату U-21

Відразу кілька важливих змін приніс звітний тур у верхівку таблиці молодіжної першості

Найголовніша новинка-несподіванка сталася на чолі турнірки: після програшу «Маріуполю» в дербі Донецької області, «Шахтар» вже не є її одноособовим лідером. За очками його наздогнала «Олександрія», котра впевнено перемогла змучений невдачами «Чорноморець». Піднялося й «Динамо», кияни в складному протистоянні переграли «Ворсклу», натомість полтавчани вилетіли з третьої позиції за межі п’ятірки.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 2:0 (протокол матчу)

Футболісти Андрія Купцова, ще навіть не підозрюючи про втрату очок «Шахтарем» (оскільки грали напередодні), своє завдання-максимум виконали. Рішуче обіграли передостанній «Чорноморець», а головний бомбардир команди Вадим Гранчар записав до свого активу вже шостий м’яч (у 15 матчах) і порівнялися з першим місцем за набраними очками.

«ВЕРЕС» — «ЗІРКА» — 3:0 (протокол матчу)

Завдяки перемозі й двом нічиїм до звітного туру кропивницька команда підійшла дев’ятою, випереджаючи рівненців на один бал. Та на їхньому «Авангарді» вистояти не змогла, хоча до 83-ї хвилини програвала мінімально: лише 0:1. Ця поразка поміняла команди в таблиці місцями.

«СТАЛЬ» — «КАРПАТИ» — 0:1 (протокол матчу)

Відправлений Сергієм Зайцевим з основи до молодіжки «Карпат» Редван Мемешев, оговтався досить швидко. І замість того, щоб сумувати, з усіх сил допомагає новому колективу: цього разу на його рахунку гол. Зрівняти господарі не зуміли, більш того, на 65-й через вилучення залишилися у меншості. Однак збільшити перевагу карпатці не зуміли, навіть з пенальті, нереалізованого на 90+4 Саламахою.

«ОЛІМПІК» — «ЗОРЯ» — 1:2 (протокол матчу)

Олімпійці, що йшли в другій половині турнірки, хоч і приймали четверту команду чемпіонату, та аж ніяк не злякалися. Протягом 9-ти хвилин першого тайму суперники обмінялися голами, після чого рахунок не змінювався аж до 72-ї: тоді колишній хавбек «Дніпра» Євген Чеберко вивів луганців вперед. А опісля автор голу господарів Стас Шарай перетворився в антигероя, отримавши червону картку.

«МАРІУПОЛЬ» — «ШАХТАР» — 2:1 (протокол матчу)

Просто неймовірний подарунок зробили «Олександрії» та іншим переслідувачам лідера приазовці. «Шахтар», як і планував, захопив ініціативу, та оборона господарів цього дня грала майже зразково. Футболісти Ігоря Леонова не тільки зруйнували всі атаки віце-чемпіона, а й показали йому свою: Меркушов увірвався до штрафного і перекинув м’яча через Кудрика. По перерві земляки обмінялися голами з пенальті, з гри не забивали, тож арбітр зафіксував перемогу маріупольців.

«ДИНАМО» — «ВОРСКЛА» — 4:2 (протокол матчу)

Якщо в донецькому обласному дербі команди після матчу на суддівство не нарікали, то ось наставник полтавчан прямо вказав на погрішності рефері. І навіть не так розлютив Олександра Омельчука призначений пенальті, як червона картка через хвилину по тому досвідченому Андрієві Ткачуку. У підсумку 11-метровий кияни з другої спроби забили, а в більшості провели ще одну разючу атаку, вже в компенсовані хвилини.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)