Новини
03ЛИС
Анонс 15 туру Чемпіонату УПЛ

Три матчі в Києві, два донбаські дербі

ВЕРЕС — ЗІРКА

Банальне прислів’я запевняє, що в житті не існує безнадійних ситуацій, і це своєрідно підтверджує поточний сезон у Чемпіонаті УПЛ. Візьмемо «Зірку»: команда не перемагала два місяці, однак на вихідних таки здобула три очки й сьогодні відстає від шостого місця на сім пунктів, що, погодьтеся, не критично. А «Верес», після серії нічиїх, поступово погіршує турнірне становище.

Відсторонення: немає — немає.

ОЛЕКСАНДРІЯ — ЧОРНОМОРЕЦЬ

Другий і завершальний матч суботи збере дві команди з низу таблиці, які минулого сезону боролися за єврокубки. В «Олександрії» всього одна перемога в Чемпіонаті, натомість у «Чорноморця» на один виграш більше. Команда Шарана, до всіх труднощів, отримала ще одну: кілька футболістів основи (у т.ч. капітан) пропускають зустріч із одеситами, які можуть цим скористатися.

Відсторонення: Запорожан, Пономар, Чеботаєв — немає.

МАРІУПОЛЬ — ШАХТАР

Стартовий поєдинок неділі — перше в турі донбаське дербі. Після цього, з понеділка, в Чемпіонаті настане третє в сезоні «вікно» через матчі національної збірної, і про даний фактор не можна забувати: «гірники» вийдуть на поле на тлі дігочемпіонського навантаження, при цьому триматимуть в умі те, що, зігравши в Маріуполі, можна буде тиждень відпочити й перевести подих.

Відсторонення: Вакуленко — немає.

СТАЛЬ — КАРПАТИ

Приємно здивувавши всіх на минулих вихідних, кам’янчани, безумовно, спробують зробити те ж саме й на наступних. Із другого боку, львів’яни під керівництвом Зайцева також не втомлюються дивувати з позитивного боку, символом чого є чотири бали в двох зустрічах. Особливість даного матчу — різні стилі тренерів, що гарантує цікавий футбол (хоч і, ймовірно, з невеликою кількістю голів).

Відсторонення: Даніелян — немає.

ОЛІМПІК — ЗОРЯ

Експерти схиляються до думки, що саме це — найцентральніша гра 15 туру, попри те, що за турнірним становищем на даний статус більше заслуговує матч «Динамо» — «Ворскла». На минулих вихідних обидва колективи зіграли внічию (за різних сценаріїв), і є підозра, що й цього разу переможець може бути не виявлений. Якщо ж виграють луганці, то повернуться в боротьбу за «бронзу».

Відсторонення: Федорів — Іурі.

ДИНАМО — ВОРСКЛА

Немає сенсу нагадувати, скільки тривають безвиграшні серії киян і полтавців. Так само немає потреби повторювати, що три очки, немов повітря, потрібні тим і тим. Причому, хоч би хто що казав, спроба спрогнозувати результат — цілком марна річ: як «Динамо» з п’ятьма нічиїми в сезоні, так і «Ворскла» з п’ятьма поразками доводять, що здатні на будь-що — в усіх планах.

Відсторонення: немає — немає.