Новини
02ЛИС
Павло Лук’янчук: Матч проти «Зорі» — звичайний

Захисник «Олімпіка» — про результативність своєї команди, наступний поєдинок Чемпіонату та виступи за збірні

— Павле, це запитання не зовсім до Вас, але все-таки: у трьох матчах поспіль Ваша команда забиває по голу. Чому така низька результативність?

— Це запитання — точно не до мене. Більше до нашої лінії атаки, я так думаю… З другого боку, на це так можна подивитись: оскільки нам вистачає гола для позитивного результату, значить, усе добре.

— Іще про дії на атаку: за цілий сезон Ви поки що жодного разу не влучили у ствір воріт. Це Роман Санжар не вимагає чи, можливо, існують фактори, які заважають?

— Моя головна позиція на полі — центральний захисник, тобто я в принципі не можу часто бити по воротах і забивати. Тим більше мені завжди приємніше віддати пас партнерові.

— Попри невелику кількість затих м’ячів, бронзові перспективи «Олімпіка» стають усе більш реальними. Хоча в клубі досі неохоче говорять на цю тему…

— Розіб’ю відповідь на дві частини. Для себе я ставлю найвищі цілі й хочу досягти якомога більшого, наприклад, медалей. Але перед командою такого завдання не ставили. Принаймні поки що.

— Чи не центральним поєдинком 15 туру буде протистояння «Олімпіка» та «Зорі»…

— Звичайний матч, вважаю. Просто готуємося до нього, як і до всіх. Я розумію, що останнім часом про «Зорю» багато пишуть, але я думаю так: усе може бути, це футбол, в одній грі забиваєш чотири м’ячі, у наступній не заб’єш жодного.

— Із наступного понеділка в Чемпіонаті виникне третє цього сезону «вікно». Є вже інформація, яким чином Ваш клуб проведе півтора тижні без офіційних поєдинків?

— Поки такої інформації нам не давали. Від себе можу сказати тільки, що одразу після «Зорі» їду на збори молодіжної збірної.

— 10 числа національна команда зіграє спаринг зі словаками. Засмутилися, що не отримали виклик на збори?

— Взагалі не засмутився: для національної збірної цей матч товариський і нічого не вирішує, а молодіжка може пробитися на Євро, причому разом зі мною…