Новини
30ЖОВ
Огляд матчів 14-го туру Чемпіонату U-21

Для динамівців, звітний тур не лише не скоротив їхній відрив від «Шахтаря», більше того, він навіть не залишив його колишнім, у чотири очка

Нічия з «Карпатами» збільшила відставання діючих чемпіонів киян від лідера до шести пунктів. Певна річ, не дуже задоволені мирною угодою з гостями залишилися й львівські футболісти.

«ШАХТАР» — «СТАЛЬ» — 2:0 (протокол матчу)

Відкривала тур дуель команд із різних полюсів таблиці, яка, здавалося б, має завершитися справедливим розгромом аутсайдера. Схожим на той, що трапився у першому колі, коли гірники в гостях рознесли захист суперника (6:1). Цього ж разу «Сталь» зламалася лише у другого таймі, та й то навіть не після пропущеного від Глущука голу, а після вилучення свого капітана Ульянова на 80-й хвилині. До речі, добивав знеможеного суперника Топалов вже в компенсований час.

«ЗІРКА» — «ВОРСКЛА» — 2:2 (протокол матчу)

Протягом 9-ти турів полтавці не відчували смаку поразок, проте й «Зірка» зарядила серію: в двох останніх матчах у неї — перемога й нічия. І вона знову не програла, хоча й двічі поступалася в рахунку.

Після матчу наставник гостей Олександр Омельчук, звісно ж, посумувавши за не здобутими трьома очками, відзначив «новачків» свого колективу: «Нам дали із першої команди Кобахідзе, він проходить реабілітацію після травми, та Загорулько. Він молодець, розумничок, другу поспіль гарну гру видає, великий потенціал у хлопця».

«ВЕРЕС» — «ОЛІМПІК» — 0:1 (протокол матчу)

За словами старшого тренера олімпійців Ігоря Климовського, чи не найбільший внесок у перемогу зробив голкіпер донеччан Богдан Безкровний. У першому таймі він взяв пенальті від іспанця Капарроса, та й потім виручав. А ось кіпер рівненців екс-динамівець Фастов своїх підвів: вилучився, а за десять хвилин гості забили.

«КАРПАТИ» — «ДИНАМО» — 1:1 (протокол матчу)

Уже на 12-й хвилині Назарій Русин вивів киян уперед, забивши свій шостий гол у чемпіонаті.

«Помилився наш голкіпер, — пояснив керманич «Карпат» Олександр Чижевський. — Після цього ми вирівняли гру, почали сміливіше пресингувати динамівців. Лише в останні хвилин 10 матчу вони знову заволоділи ініціативою. Задоволений, що наша команда знайшла сили зрівняти рахунок. Могли іще б забити, водночас, могли й пропустити. Тож, закономірна нічия».

«ЗОРЯ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:1 (протокол матчу)

Битвою за друге місце цілком можна назвати цей поєдинок. «Зоря», що на ньому знаходилася, приймала претендента й віддала йому стратегічну позицію. Відзначимо, найпомітнішу постать першого тайму: 21-річного півзахисника Ігора Ярового, він і гол забив, і червону отримав, залишивши партнерів у меншості на другі 45 хвилин.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «МАРІУПОЛЬ» — 1:2 (протокол матчу)

Господарі навіть виграли перший тайм, та в підсумку все ж поступилися й залишилися на непрезентабельному передостанньому місці в таблиці. Зрівняв рахунок із пенальті (і відразу став кращим бомбардиром молодіжного чемпіонату) новий лідер приазовців Владислав Бугай (8 голів), а переможний удар на рахунку Івана Семеніхіна.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)