Новини
28ЖОВ
ШАХТАР — СТАЛЬ — 1:1

Нереально? Реально… Реально. Реально!

Шевченко, Азеведо, Хочолава, Коваленко, Зубков… Усі перераховані футболісти рідкісні гості в основі «Шахтаря», четверо (крім четвертого з перерахованих) узагалі майже не грають. Усі вони вийшли проти «Сталі» у стартовому складі. Про що це могло свідчити? Висновки робляться бути різні. Втім, на табло — однозначний результат. У прямому розумінні однозначний: дві одинички…

Щойно Феррейра — голеадор №1 Чемпіонату — відкрив рахунок уже на 14 хвилині, багатьом здалося, що в підсумку «гірники» спокійно доведуть справу до чергової перемоги. Й подальший хід гри ніби підтверджував такі думки, бо господарі поля контролювали м’яч і рідко коли кам’янчани переходили центр поля.

По перерві описаний сценарій отримав подовження, «гірники» елегантно обстукували каркас воріт гостей, аж ось… 66 хвилина, удар Обрадовича, 1:1.

Витративши кілька хвилин для того, щоби прийти до тями, донеччани великими силами пішли вперед. Натомість «Сталь», зрозуміло, так само масово «окопалася» на своїй половині поля, хоча, що важливо відзначити, за нагоди йшла в контратаки, а її футболісти намагалися пробивати з далекої відстані.

У чемпіона було півгодини, щоби здобути три очки, проте все, на що спромоглися «помаранчево-чорні», — удар того-таки Феррейри, коли м’яч пройшов у метрі від стійки.

1:1 — очевидно, кубкова гра проти «Зорі» в середу не минула для «Шахтаря» безслідно…