Новини
26ЖОВ
Зірки УПЛ: брати Пасічі

Такі схожі, такі несхожі…

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисників «Вереса» характеризує експерт Артур Валерко:

Характеристика. Обидва брати Пасічі — флангові футболісти, втім, кожен має свою специфіку: Євген здатний зіграти на обох краях, причому як у півобороні, так і в захисті, натомість Геннадій суто хавбек (хоча тренери «Нафтовика» ставили його в оборону), котрий володіє навиками сучасного вінгера.

«Плюси» в грі. Брати Пасічі дуже швидкі, обоє вміють загострювати гру в третій третині поля. При цьому Євген ефективний і при контратаках, і при позиційному наступі, а Геннадій має хороші показники в статистиці xG.

«Мінуси» в грі. Насамперед «фізика», якої не вистачає обом, а також дії на «другому поверсі». Крім того, мені складно уявити Геннадія не на флангах, а Євгена, коли той грає захисником, часто «перебивають» за допомогою довгих передач.

Перспективи. У моєму розумінні, обидва брати ще не сповна розкрились у професійному футболі. Однак я вірю, що обоє мають потенціал виступати в команді, котра грає в Лізі Європи.