Новини
25ЖОВ
«У Чаші — свої закони»

Відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка України

«У Чаші — свої закони»: заяложене прислів’я не втомлюється знаходити підтвердження в довколишній дійсності. Одна восьма поточного розіграшу кубкового турніру — чудове підтвердження тенденції.

Здавна заведено, що прем’єрлігові колективи застосовують друге за рангом футбольне змагання для експериментів зі складом, для того, щоби дати молоді-резерву проявити себе. Інколи це призводить до невдалих результатів, але, як відомо, хто не ризикує, той не п’є шампанське з Чаші!

Ризикував «Верес» — і все ж переміг лідера Першої ліги. Ризикнув «Олімпік» — і поступився «Ворсклі», хоч і в овертаймі. Ризикнули тренери Дулуб і Костов, а результат… Ризикнув наставник Бабич — і здобув першу перемогу в Маріуполі…

По суті, стовідсотково основні склади виставили три колективи УПЛ — «Зоря», «Шахтар» та «Олександрія». Особливо це порадувало в контексті запорізького матчу, де луганці видали черговий цього сезону «трилер» — щоправда, цього тепер із негативним для себе результатом.

А завершив програму однієї восьмої вкрай складний для обох учасників поєдинок на стадіоні «Ніка», де гості зі столиці лише в другому таймі дотиснули господарів. Причому левовий шмат ігрового часу тривала абсолютно рівна гра, в якій неможливо було віддати комусь перевагу.

Результати матчів 1/8 фіналу Кубка України такі:

«Арсенал» — «Верес» — 0:1

«Таврія» — «Маріуполь» — 0:5

«Ворскла»«Олімпік» — 2:0 (у д.ч.)

«Прикарпаття» — «Десна» — 0:2

«Дніпро-1» — «Чорноморець» — 0:0 (8:7 по пен.)

«Зоря»«Шахтар» — 3:4 (у д.ч.)

«Львів» — «Сталь» — 1:1 (5:3 по пен.)

«Олександрія»«Динамо» — 2:3 (у д.ч.)

Таким чином до чвертьфіналу пробилися п’ять клубів УПЛ: «Верес», «Маріуполь», «Ворскла», «Шахтар», «Динамо».