Новини
25ЖОВ
Зірки УПЛ: Іван Сондей

Універсальний футболіст із нерозкритим потенціалом

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Олімпіка» характеризує експерт Артур Валерко:

Характеристика. Універсальний футболіст із нерозкритим потенціалом, здатний зіграти як на флангах півоборони, так і в середині поля (а ще — відтягнутим нападником).

«Плюси» в грі. Універсалізм (може закрити чотири позиції). Ривок. Швидкість. Уміння грати як при контратакувальних діях, так і у позиційному нападі. Окремо відзначу його здатність відкритися під довгий пас.

«Мінуси» в грі. Недостатня інтенсивність дій. «Фізика». Слабка агресія в атаці: Іван рідко б’є по воротах, він зазвичай робить передачу (часто поперечну) навіть тоді, коли перебуває у вигіднішому становищі.

Перспективи. В юності Сондея вважали одним із найперспективніших футболістів України. Сьогодні ж, на мою думку, його кваліфікація відповідає рівню міцної команди УПЛ, який бореться за єврокубки. Хоча, можливо, серйозний клубі із Чемпіонатів сусідніх держав запросить його, взявши до уваги універсальність.