Новини
23ЖОВ
Огляд матчів 10-го туру Чемпіонату U-19

Слідом за молодіжним, і в юніорському чемпіонаті «Шахтар» поступово нарощує відрив від «Динамо»

Після нічиєї киян у Моршині, та розгромної перемоги гірників над «Маріуполем» відставання чемпіона сягнуло позначки в п’ять очок. З-поміж інших дуелей відзначимо фіаско ще однієї карпатської команди: юніори поступилися аутсайдеру «Зірці».

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «АРСЕНАЛ» — 3:2 (протокол матчу)

Господарів, які востаннє забивали три тури тому, що називається, прорвало: всі свої три м’ячі вони провели у першому таймі. І хоча каноніри на 37-й забили одного у відповідь, на більше наснаги забракло. Свій другий гол кияни святкували вже аж на 90+3-й хвилині, та й то з пенальті.

«СТАЛЬ» — «ВЕРЕС» — 1:4 (протокол матчу)

Перед очною зустріччю у команд була рівна кількість очок (по шість), причому господарі мали дві перемоги. Тепер їх дві й у «Вереса», а загалом 9 очок і 11-те місце. У першому таймі «сталевари» ще змагалися (1:2), другий програли 0:2 й засіли на останньому місці в таблиці.

«ВОРСКЛА» — «ОЛІМПІК» — 1:2 (протокол матчу)

Недалеко від невдах утекла «Ворскла». Полтавці не змогли перемогти вже в четвертому турі поспіль, лише двічі зігравши внічию. Цього разу вони занадто гостинно приймали в себе донеччан, програвши матч, як виявилося, ще до перерви.

«Цікавий перший тайм вийшов, обидві команди мали моменти. А після перерви ми вже грали на результат, намагалися втримати його», — зізнався тренер олімпійців Руслан Уманець.

«КАРПАТИ» — «ЗІРКА» — 1:2 (протокол матчу)

Після дошкульної поразки в попередньому турі від «Шахтаря» (0:3), львів’яни, схоже, так і не оговталися. І програли наступний поєдинок. Вдома. Аутсайдеру.

«Якщо суперник не зміг забити більше за нас, значить, ми перемогли заслужено, — справедливо відзначив керманич гостей Андрій Горбань. — Хоча у першому таймі був пенальті в наші ворота, якби «Карпати» забили його, хтозна, чим би все закінчилося. Вони багато атакували».

«ЗОРЯ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 2:0 (протокол матчу)

«Забили два, а могли, як мінімум, чотири», — підсумував старший тренер луганців Дмитро Кара-Мустафа. Утім, заради справедливості варто відзначити, що впродовж години одесити доволі вправно захищалися, не дозволяючи господарям влучити у ворота. Все вирішила трихвилинка у другому таймі, коли атакери господарів двічі засмутили воротаря моряків.

«ШАХТАР» — «МАРІУПОЛЬ» — 6:2 (протокол матчу)

Найрезультативніший матч видали земляки з Донецької області. У першому таймі приазовці кинули виклик лідеру й мужньо відповідали голом на гол, та все ж поступилися 2:3. На спротив і забиті м’ячі після перерви, вочевидь, не вистачило ані сил, ані фарту. «Шахтар» вчинив гостям розгром і впевнено закріпився на першому місці, чекаючи поєдинку переслідувачів із «Динамо» у Моршині.

«СКАЛА» — «ДИНАМО» — 1:1 (протокол матчу)

А там нещодавній учасник Юнацької ліги УЄФА не виграв. Більше того, був змушений відіграватися після влучного удару Герега на 8-й хвилині. Вже у другому таймі рятівний гол забив 17-річний лідер юніорської команди киян Георгій Цитаїшвілі, та на більше гості не спромоглися. Хоча й змучили суперника своїми атаками.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)