Новини
23ЖОВ
Огляд матчів 13-го туру Чемпіонату U-21

Наскільки б цікавими та інтригуючими не були б інші матчі туру, увага вболівальників, насамперед, була прикута до молодіжного «класико»

Воно виправдало всі сподівання: кияни навіть у меншості чинили спротив, однак на фініші матчу не витримали, пропустили й опинилися на п’ятому місці.

Також відзначимо, що у звітному турі було призначено найбільшу кількість пенальті — п’ять, хоча реалізовано стільки ж, як і в попередньому — чотири.

«ОЛІМПІК» — «ЗІРКА» — 2:2 (протокол матчу)

У першому таймі нічого не віщувало господарям біди. Досвідчений форвард першої команди Міхальов відкрив рахунок, молодий хавбек Геловані його подвоїв. Невдача з незабитим ще одним гравцем основи Хомутовим пенальті, здавалося б, засмутила тільки його. Даремно. По перерві гості прийшли до тями, і до 77-ої хвилини рахунок зрівняли, відібравши у фаворита матчу перемогу. Самі ж піднялися аж на 10 місце.

«ВОРСКЛА» — «КАРПАТИ» — 2:2 (протокол матчу)

І в цьому поєдинку господарям довелося рятуватися від атакувальних зазіхань гостей. Полтавчани двічі вели у рахунку, та все ж ветерану Дебелку вдалося його зрівняти. Більше того, на 82-й хвилині господарі залишилися у меншості після вилучення Саківа, та галичанам не вдалося «розіграти зайвого».

«СТАЛЬ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 3:0 (протокол матчу)

Цей поєдинок став сьомим, в якому одесити не перемогли. Остання команда таблиці безжально підійшла до неприємної серії гостей, розгромивши підопічних Олексія Чистякова. Відзначимо дебютний гол за сталеварів динамівця Щебетуна, котрого кияни віддали «Сталі» в оренду. Ще два м’ячі господарі забили з пенальті.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ВЕРЕС» — 3:1 (протокол матчу)

Не дуже просто давалася ця перемога фаворитам, котрі донедавна входили до чільної п’ятірки. На гол господарів рівненці відповіли своїм пенальті, і перший тайм завершився унічию. Та по перерві господарі все ж дотиснули «Верес», забили двічі й повернулися до групи лідерів.

«ДИНАМО» — «ШАХТАР» — 0:2 (протокол матчу)

Кияни програли й другий очний поєдинок найголовнішому конкуренту. Цього разу суперники також довго не могли засмутити один одного, та й навіть після вилучення динамівця Алібекова гірникам, незважаючи на перевагу, не вдавалося поцілити у ворота, які цього разу захищав досвідчений Артур Рудько. Лише на 88-й він пропустив від Дудіка перший гол, а в компенсовані хвилини капітулював після удару Зінкевича.

«МАРІУПОЛЬ» — «ЗОРЯ» — 1:3 (протокол матчу)

Дивовижно, але такі результативні команди до перерви жодного разу не влучили у чужі ворота. Лише на 51-й хвилині снайпер приазовців Бугай реалізував пенальті, й водночас очолив бомбардирську гонку молодіжного чемпіонату. Утім, його здобуток був безжально розбитий трьома голами суперника. Причому перші два на рахунку донедавна гравців основи Кочергіна та Кабаєва.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)