Новини
22ЖОВ
ДИНАМО — ШАХТАР — 0:0

Багатозначні «нулі» на НСК

Марно було очікувати повторення минулорічних 3:4: за останні років 15 «класичне» зазвичай відбувається у форматі «мало голів — багато напруження». Так і вийшло в реальності.

Причому от парадокс: усі фахівці передбачали, що дербі пройде на тлі єврокубкових поєдинків, однак «Шахтар», який мав на два дні відпочинку більше, виглядав утомленішим. «Динамо» було свіжіше, втім, обрало набагато раціональнішу тактику.

Сума двох зазначених факторів призвела до того, що за весь матч ми побачили два епізоди з когорти «стовідсоткових»: один у «Динамо» — коли впродовж кількох секунд кияни двічі били головою, один у «Шахтаря» — після обрізки Піварича (котрих цього вечора було ой як багато!).

При тому, що загалом поєдинок видався класним — то направду був футбол європейського рівня. Гурмани могли посмакувати те, як «гірники» з блиском застосовували контратаки, а столичні змінювали амплуа гравців (Бесєдін на місці правого хава) або експериментували з тактикою (підопічні Хацкевича, вживаючи «стару» термінологію, вийшли на поле з двома ліберо — Хачериді й Кадаром та стопером Корузном).

Отож 0:0 — стратегічно вигідна нічия для «помаранчево-чорних», які зберігають семиочковий відрив від «синьо-білих».