Новини
22ЖОВ
МАРІУПОЛЬ — ЗОРЯ — 2:5

Дев’ять м’ячів — саме стільки забили луганці за два останні поєдинки

4:4 із «Динамо», програючи 0:3; 5:2 над «Маріуполем», двічі поступаючись у ході зустрічі… — це «Зоря» ім. Вернидуба!

…Найпоказовішим епізодом нинішнього матчу були рекомендації Юрія Миколайовича підопічним за рахунку 4:2: «Отримуйте насолоду від гри, але пам’ятайте про середу». Навряд чи у сучасному світовому футболі є багато тренерів, які саме так звертатимуться до підопічних за схожих обставин, а не традиційно для наших теренів — «Тримайте м’яч, не переходіть середину поля, не атакуйте» тощо.

«Зоря» двічі поступалася надумотивованому «Маріуполю», двічі доволі легко вирівнювала рахунок, вийшла вперед, а в другому таймі, після вилучення Вакуленка, перевага луганців стала надто відчутною.

(Зауважте: після того, як рахунок став 3:2 на користь луганців, Вернидуб зняв опорника Харатіна й випустив плеймейкера Любеновича; знову-таки — хто ще зважиться на щось подібне?)

Підопічні Бабича не заслуговували такого програшу. Понад те: на останніх хвилинах Борячук двічі міг скоротити рахунок до 3:4, однак йому — і заразом усій команді — не пощастило, відтак у відповідь луганці забили вп’яте.

Очевидно, що сьогодні приазовці переживають те, що «Зоря» влітку, а саме — будівництво нового колективу: Бабич вимагає від команди зовсім іншої гри, аніж попередній наставник, і перебудова вельми болісна. Натомість Вернидуб пожинає заслужені плоди — за те, що не побоявся почати з нуля; за те, витерпів усе; за те, що є справжнім кваліфікованим тренером, у чиїх руках усі футболісти фахово зростають.